5 obiecte care trebuie sa fie pe orice lista de rechizite scolare

de WTA.ro

Achizitionarea celor mai bune rechizite pentru scoala poate fi extrem de complicata mai ales pentru parintii care abia acum isi dau pentru prima data copilul la scoala. Ulterior, pe masura ce timpul trece achizitia de rechizite devine din ce in ce mai simpla, iar spre finalul scolii, in clasele mai mari, elevul isi va alege singur rechizitele scolare. 

Cumpararea rechizitelor de baza

Cel mai bun mod de a cumpara corect rechizitele este prin inceperea cu cele de baza. In acest sens parintii nu ar trebui sa se bazeze pe copil pentru o lista cu ceea ce au nevoie la scoala. Daca o lista nu este disponibila pe site-ul scolii, pot fi intrebati profesorii sau poate fi verificat orarul. Parintii se pot inspira din orarul copilului sau privind manualele pentru a cumpara rechizitele potrivite. Cei care intampina foarte mari dificultati pot sa mearga cu lista de manuale la un magazin de rechizite sau la librarie si sa ceara de acolo indrumari. O regula buna este evitarea articolelor pe care lista oferita de scoala le interzice in mod specific.

Rechizitele pentru scris fac parte din categoria obiectelor de baza

Profesorii prefera de obicei ca elevii sa foloseasca creioane stilouri la clasele primare si creioane, iar ulterior, in clasele mai mari pixuri si creioane. Elevii din gimnaziu si liceu folosesc de obicei pixuri. Stilourile si pixurile vor avea de obicei culoarea albastra.

Dosarele ar trebui sa nu lipseasca niciunui elev

Cele mai citite articole

Fie ca elevii folosesc caiete sau coli de hartie, au nevoie de dosare pentru fisele pe care le primesc in clasa. Ideal ar fi ca elevul sa aiba cate un dosar pentru fiecare materie, fiecare intr-o culoare sau un model diferit. In acest fel, copilul poate identifica mai usor dosarele si va invata sa fie mai organizat.

Planificatoarele ii ajuta pe elevi sa fie mai ordonati

Elevii au nevoie de planificatoare pentru a tine evidenta orelor lor si a activitatilor facute dupa scoala. Este ideal ca planificatorul sa fie suficient de incapator pentru ca elevul sa aiba loc sa scrie in el. In acest fel, copilul va ramane organizat din prima zi de scoala din toamna si pana in ultima zi de scoala din vara.

Rechizitele pentru orele de lucru manual ar trebui sa fie creative

Copiii in primii ani de studiu au de obicei nevoie de produse speciale pentru o gama variata de activitati. Elevul are nevoie de o cutie de creioane cu varfuri de grosimi diferite, creioane colorate sau markere lavabile. Alte materiale obisnuite pe care trebuie sa le aiba sunt foarfecele si lipiciul. Cele mai bune lipiciuri sunt cele sub forma de baton pentru ca riscul de a se varsa si de a murdari uniforma sau bancile este mai mic. Pentru situatia in care elevul trebuie sa lipeasca ferm anumite elemente sunt recomandate lipiciurile pasta.

Alte rechizite interesante pentru elevi

Alte rechizite foarte interesante pentru elevi sunt magnetii, agrafele si elementele de prindere si organizare. Acestea vor fi folosite mai mult acasa, decat la scoala, insa sunt utile pentru ca elevul sa invete sa fie foarte organizat.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa