5 reguli importante pentru orice jucător de ruletă

de WTA.ro

Ruleta este unul dintre cele mai vechi jocuri de cazino. Unii istorici sunt de părere că inventatorul ei este Blaise Pascal, marele fizician și matematician, cel care a încercat să construiască o roată care să se învârtă continuu. Nu a reușit acest lucru, dar a pus bazele unui nou joc de noroc. În 1720, ruleta și-a făcut apariția în lumea gamblingului, iar în decurs de câteva secole a rulat averi colosale. Numită și “jocul diavolului”, ruleta a stat la baza transformării principatului Monaco într-un tărâm al jocurilor de noroc. În prezent, acest joc rămâne la fel de popular, iar acum cazinourile online facilitează accesul la el. Dacă vrei să-ți încerci și tu norocul la ruletă, trebuie să știi cele 5 reguli pe care orice jucător cu experiență le respectă. 

Joacă la ruleta europeană

Ruleta la casino poate fi de mai multe tipuri. Cele mai populare variante sunt cea europeană și cea americană. Diferența dintre ele este că a doua are o căsuță suplimentară, marcată cu 00. Aceasta are aceeași funcție ca 0, însă impactul pe care îl are asupra jocului este semnificativ. Aceste căsuțe au rolul de a oferi avantaj casei. La ruleta americană, avantajul casei este dublu față de varianta europeană. Unele rulete europene au opțiunea de a paria „en prison”. Dacă pierzi și la rotirea imediat următoare câștigi, ți se înapoiază miza pierdută. Astfel, avantajul casei se reduce și mai mult. 

Alege pariurile exterioare pentru un joc mai sigur

Dacă vrei să joci mai mult și nu urmărești câștigurile mari, alege pariurile exterioare. Acestea sunt:

 • mare (19-36) sau mic (1-18);
 • roșu sau negru;
 • par și impar;
 • duzine;
 • coloane;
 • snake.

Alege pariurile interioare pentru câștiguri mai mari

Pariurile interioare sunt mai riscante, dar aduc și câștiguri mai mari. Șansele de a părăsi masa devreme cresc, dar, dacă ai noroc, poți obține un câștig considerabil. Pariurile interioare sunt:

 • single;
 • split;
 • street;
 • colț;
 • stradă dublă;
 • trio;
 • coș.

Nu crede în strategii

Cele mai citite articole

Spre deosebire de blackjack sau poker, ruleta nu necesită pricepere, logică sau experiență. Jocul depinde doar de noroc, așa că nicio strategie nu funcționează. Mulți jucători se încăpățânează însă și aplică diverse tipare de joc. Una dintre strategiile celebre este Martingale. Aceasta presupune dublarea mizei după fiecare pierdere, până la obținerea unui câștig. Teoretic, suma câștigată acoperă pierderile și aduce și un profit mare. Practic, n-ai nicio garanție că vei câștiga înainte de a epuiza tot bugetul. 

Joacă responsabil

Ruleta creează o atmosferă specifică, datorită sunetelor, dinamismului și suspansului. La aceasta se adaugă riscul și plăcerea câștigului. Deși majoritatea jucătorilor nu devin dependenți, este important să conștientizezi riscurile pe care le presupune jocul excesiv. Poți pierde noțiunea timpului și a banilor, situație ce poate avea consecințe negative pentru viața ta. De aceea, limitează bugetul și timpul destinat gamblingului. Nu considera că dacă ai câștigat o dată sau de mai multe ori, poți transforma ruleta într-o sursă de venit. Jocul este imprevizibil și, oricum, casa are avantaj pe termen lung. 

De asemenea, nu te lăsa dominat de emoții. Jocul la recuperare sau la inspirație nu are nicio logică și te poate face să pierzi mult. Este bine să aloci un buget separat pentru joc, astfel încât să nu fii tentat să cheltuiești banii alocați altor activități. Dacă simți că pierzi controlul sau dacă nu poți controla dorința de a juca la un cazino fizic/online, cere ajutor unor instituții sau persoane specializate.

Ruleta este un joc cu pariuri diverse. Dacă vrei să joci și tu, ține cont de cele 5 reguli de mai sus pentru ca experiența să fie reușită.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa