Îți place cafeaua și o bei cu plăcere în orice moment al zilei, indiferent de anotimp, pentru că savoarea ei este inconfundabilă, iar gustul revigorant este exact ce-ți trebuie să te încarci cu energie și bună dispoziție. Ca să te bucuri de aromele cafelei preferate, îți oferim 5 rețete de cafea pe care să le încerci acasă, la cafenea sau la o petrecere cu prietenii:
Vienna Cream Crown
Este o rețetă faimoasă pentru cafea cu savoare vieneză, și o poți prepara ușor, iar rezultatul este un desert cremos cu cafea, pe care să-l sorbi cu paiul, încet, ca să-i simți toate aromele.
Ai nevoie de următoarele ingrediente: 10 grame de sos de ciocolată, 20 de grame de dulceață de portocale, 250 ml frișcă, 100 ml cafea la filtru sau cafea tip Lungo de la espressor. Toarnă cafeaua într-un pahar mare, adaugă dulceața și la final frișca bine bătută. Decorează cu sos de ciocolată și savurează acest deliciu vienez fin și aromat alături de un desert cu fructe.
Caffe Latte Hazelnut
Îți plac toate sortimentele de cafea cu lapte, de la White Flat la cappuccino și caffe latte. Înseamnă că e vremea să încerci o rețetă nouă, care vine cu un gust inedit de alune, pentru o băutură plină de savoare.
Ai nevoie de 100 de ml de cafea espresso lungo, 100 ml de lapte semidegresat și 5 ml de sirop de alune. Prepari Caffe Latte prin amestecarea cafelei cu laptele încălzit și bătut spumă, iar la final adaugi încet siropul de alune, ca să pătrundă uniform în tot paharul de cafea și să aibă un aspect plăcut.
Caffe Frappe cu înghețată și cafea solubilă
Este un deliciu estival, care te răcorește și-ți încântă papilele gustative cu o simfonie de gusturi și arome. Ai nevoie de 2 lingurițe de cafea solubilă, 2 lingurițe de zahar (după gust și dietă), 150 ml de lapte, 1 cupă de înghețată din sortimentul preferat (rețeta clasică este cu înghețată de vanilie), 3 cuburi de gheață și frișcă.
Pune într-un pahar ness-ul, zahărul și laptele, amestecă bine cu un mixer de spumare, după care poți adăuga cuburile de gheață, înghețata și frișca.
Dacă vrei să fii rapid, folosește mixul 3in1 NESCAFÉ Frappé, peste care torni apă rece sau lapte, gheață, după care adaugi cupa de înghețată și ornezi cu frișcă. Poți face amestecul într-un shaker pe care să îl agiți puternic – astfel vei obține rapid o spumă bogată. Poți savura Frappé-ul cu ajutorul unui pai și îl poți decora cu sirop de mentă, pentru un plus de răcorire.
Irish Coffee
Această rețetă de cafea este faimoasă prin ingredientul supriză pe care-l aduce: este vorba despre whisky, așa că prepară o băutură strong, pentru zile pline.
Ai nevoie de o ceașcă de cafea espresso, 3 lingurițe de whisky, un praf de zahăr brun și frișcă proaspătă. Pune espresso-ul într-un pahar de sticlă transparentă, adaugă zahărul, omogenizează și toarnă încet whisky-ul. Pune deasupra frișca proaspăt bătută, pe care ai ținut-o puțin la frigider, ca să arate frumos în pahar. Savurează Irish Coffee fierbinte, ca să simți pe deplin aroma de whisky și să te delectezi cu senzația plăcută de răcorire pe care ți-o oferă frișca.
Cafea Dalgona
Este o rețetă de cafea care a apărut recent și a cucerit pe toată lumea prin gustul delicios, care se aseamănă cu cel al unei bomboane caramel și prin textura fină, spumoasă.
Ingredientele necesare sunt: 3 lingurițe de cadea solubilă de granulație fină, 3 lingurițe de zahăr pudră, 300 mlde lapte rece, 3 lingurițe de apă fierbinte și o cană de cuburi de gheață.
Amestecă într-un bol zahărul și cafeaua instant, apoi adaugă apa fierbinte și omogenizează toate ingredientele, cu ajutorul unui mixer sau cu un tel. Vei obține o spumă cremoasă, care crește în volum pe măsură ce mixezi.
Pune laptele într-un pahar de sticlă transparentă și adaugă deasupra spuma aerată, care va pluti peste lapte, ca o cremă fină de bezea. Poți să decorezi cu ce-ți place (sirop de ciocolată sau caramel, pudră de cacao, fulgi de ciocolată). Bea Cafea Dalgona cu paiul, ca să savurezi pe îndelete combinația irezistibilă de arome și gusturi.
Alege dintre aceste rețete de cafea băutura ta preferată și bucură-te de momentele de odihnă, în compania celor mai fine arome.