Ginul este o băutură deosebit de versatilă care, cel puțin la noi în țară, este foarte cunoscută sub forma de gin&tonic. Este preferat de multe ori sub formă de aperitiv, cu precădere vara, fiind deosebit de răcoritor. Totuși, nimeni nu te va sfătui să bei gin simplu, fie el sub formă de shot sau chiar cu gheață. Mai degrabă, include-l într-un cocktail. Ca bază, îți sugerăm ginul Hendrick’s. Iată câteva sugestii care credem noi că-ți vor gâdila papilele gustative!
Negroni
Foarte popular printre băutorii de gin, cocktailul Negroni se laudă cu un gust amar grație Campari-ului, dar și cu o aromă dulce, datorată vermutului. Pentru prepararea sa vei avea nevoie de 30 ml gin, 30 ml Campari, 30 ml vermut dulce, dar și de o felie de portocală.
Începe prin a pune gheață într-un pahar, iar apoi adaugă cele trei băuturi. Se amestecă pentru aproximativ 15 secunde și apoi se ornează cu o felie de portocală. Simplu de făcut, ușor de savurat!
Gin Tonic
Nu putea să lipsească de pe listă, doar am vorbit despre el în introducere. Se spune că această băutură a fost descoperită în India de către coloniștii britanici care au combinat apa cu chinină cu gin. Apa utilizată în scop medicinal era mult mai ușor de băut în combinație cu ginul, suc de lămâie și puțin zahăr.
Cele mai citite articole
Pentru prepararea acestei băuturi vei avea nevoie de 60 ml gin, 120 mil apă tonică, gheață și două felii de lămâie. Tot ce trebuie să faci este să pui ginul peste cuburile de gheață, de preferat într-un pahar înalt. Se adaugă apoi apă tonică și se amestecă ușor. Nu uita de cele două felii de lămâie care să-i dea savoare!
French 75
Și originea acestei băuturi se leagă de un conflict armat, dar de această dată are legătură cu francezii, nu cu britanicii. Se pare că numele cocktailului vine de la pușca de calibru 75 folosită de combatanții francezi pe timpul Primului Război Mondial.
Pentru a prepara French 75 vei avea nevoie de 60 ml gin, 20 ml suc de lămâie, 120 -150 ml șampanie, 30 ml sirop și 1 felie de lămâie. Vei turna ginul, sucul de lămâie și siropul într-un shaker cu gheață pe care-l vei amesteca foarte bine timp de 20 de secunde. Conținutul shakerului se toarnă într-un pahar înalt și la final se adaugă șampania. Folosește felia de lămâie pentru a orna băutura.
Martini clasic
Există destul de multe variante de martini, unele preparate chiar și cu votca, dar varianta clasică este cea cu gin. Popularitatea acestei băuturi se datorează în mare parte și simplității sale.
Vei avea nevoie de un pahar de martini, gin și vermut sec, dar și de o felie de lămâie și trei măsline. Cele două băuturi se combină în funcție de preferințe, iar măslinele și felia subțire de lămâie servesc drept decor.
Singapore sling
Vom încheia lista cu o sugestie de cocktail ceva mai exotic, dezvoltat de Ngiam Tong Boon, barman la hotelul Raffles din Singapore. Bautura datează încă din 1915 și se laudă cu o armă complexă, relativ dulceagă.
Pentru a prepara una dintre versiunile cele mai populare vei avea nevoie de 25 ml de gin, 10 ml lichior de cireșe, 10 ml Jägermeister, 30 ml suc de ananas, 10 ml Grand Marnier Rouge, 15 ml zeamă de lămâie, sifon, o felie de portocală, o cireașă și doar un strop de Bitter Truth Original Celery Bitters. Toate ingredientele, în afară de sifon, se adaugă într-un shaker cu gheață și se agită. Se toarnă într-un pahar înalt și se adaugă puțin sifon la final. Nu uita de garnisirea cu felia de portocală și cireașa!
Ei bine, tu pe care-l preferi?