5 sfaturi pentru a purta cu ușurință pantofi cu toc

de WTA.ro

Ți se pare că este dificil să porți pantofi înalți deoarece sunt inconfortabili și nu știi cum să mergi pe tocuri? Cu toate acestea, orice femeie îți poate confirma că se simte mai încrezătoare în sine și în puterile ei de la înălțimea unor sandale ori stiletto de 15 cm. Există chiar expresii și citate celebre care au făcut ca aceste obiecte vestimentare să devină chiar și mai îndrăgite decât sunt deja.

Purtarea pantofilor cu toc nu trebuie să fie doar apanajul fotomodelelor, a persoanelor faimoase sau a care doresc să se facă remarcate. Anumite trucuri te vor ajuta și pe tine cum să porți cu ușurință acest tip de încălțăminte, iar din rândurile de mai jos vei putea afla o parte de aceste sfaturi utile.

Învață cum să pășești!

Pantofii cu toc înalt se vor afla mereu în topul preferintelor femeilor care adoră să arate bine și să fie elegante. Silueta devine mai alungită și mai dreaptă, piciorul va părea mai subțire și mai lung, iar întreaga senzație pe care o conferă purtarea tocurilor este de putere și rafinament. 

Cu toate acestea, trebuie să înveți întâi cum să pășești corect, pentru ca apoi să poți merge cu încredere într-o pereche de pantofi stiletto. Ca să mergi degajat și fără efort pe tocuri, exersează întâi, pentru un timp, mersul acasă. Este nevoie să apeși întâi pe călcâi, apoi pe degete, și să răsucești un pic piciorul. Obișnuiește-te să faci pași mai mărunți la început, mai mici decât cei pe care îi faci în mod normal, deoarece astfel vei avea un control mai bun asupra întregului corp.

Poartă întâi pantofi cu toc mediu

Pentru a te familiariza cu mersul pe tocuri, poartă o vreme acasă pantofii pe care îi achiziționezi, ca să nu riști să ruinezi un eveniment important la care participi. Corpul are nevoie de timp pentru a se acomoda și a-și aminti mișcările adecvate.

Mai mult, dacă dorești să porți încălțăminte elegantă trebuie să te obișnuiești cu înălțimea în mod treptat. Achiziționează întâi pantofi cu toc mai mic, de maxim 4-5 cm, care te vor face să te simți mai confortabil și îți vor oferi încredere să continui ulterior. 

Concentrează-te asupra posturii și mersului

Cele mai citite articole

Este important să simți cum începi să capeți controlul asupra posturii corpului pentru a purta cu ușurință pantofii cu toc. Relaxează-te un pic, suficient de mult încât ținuta să nu devină nici prea moale, dar nici să rămână prea rigidă. 

În plus, peretele abdomenului trebuie să fie și el, la rândul lui, ușor tras înspre spate, astfel încât postura să fie suficient de dreaptă, fără să simți însă presiune pe coloană. Un mic balans al șoldurilor va fi de asemenea de folos pentru că te va ajuta să pășești mai natural.  

Alege mărimea potrivită de pantofi cu toc

Indiferent de cât de frumos arată niște pantofi, dacă mărimea nu este cea potrivită va trebui să îi lași deoparte dacă nu ți se potrivesc perfect. Aceștia nu trebuie să te strângă sau să-îți înghesuie degetele la purtare, ci să-ți ofere stabilitate și să țină piciorul ferm. 

Încălțămintea trebuie să aibă o platformă potrivită, suficient de lată pentru a acomoda bine talpa și arcada piciorului. Mărimile prea mari îți pot deforma mersul și pot duce chiar la pierderea echilibrului, în timp ce pantofii prea strâmți cauzează bătături sau leziuni.

Folosește pernuțe sau pad-uri

Mai există și alte sfaturi care te pot ajuta să porți cu ușurință pantofii tăi preferați cu toc. Pentru a te obișnui cu noii tăi stiletto, un truc la care poți apela pentru a te simți confortabil este să achiziționezi de la magazinele specializate inserții speciale, care vor ușura purtarea.

Acestea pot fi pernuțe sau tălpici comozi de silicon, ori pad-uri din materiale textile moi. Odată introduse în interiorul pantofului, ele vor crea o barieră amortizoare între încălțăminte și picior și te vor ajuta să reziști mai mult în noile tale încălțări preferate.

O pereche de sandale sau pantofi cu toc te pot face oricând să te simți mai elegantă și mai încrezătoare în tine, așa încât nu ezita să ții cont de sfaturile de mai sus pentru a arăta impecabil în noua ta încălțăminte favorită! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa