5 sfaturi pentru alegerea covoarelor potrivite în funcție de cameră

de WTA.ro

Amenajarea locuinței presupune o mulțime de decizii, de la elemente de finisaj, la alegerea mobilierului potrivit. Însă un decor interior nu este complet fără un covor care să completeze atmosfera creată și să aducă un plus de confort. Alegerea covorului ideal nu este lucru ușor atunci când trebuie să hotărăști între forme, mărimi, culori și texturi care să se potrivească locuinței tale.

Descoperă ce sfaturi ți-am pregătit pentru a-ți face alegerea mai ușoară și pentru ca tu să te poți orienta în funcție de fiecare cameră.

Covorul pentru living

Livingul este, cu siguranță, una dintre cele mai folosite camere ale casei tale. De aceea, covorul ales trebuie să fie unul rezistent atunci când se adună toată familia la o seară de filme sau când vin prietenii în vizită. Covorul pentru living nu ar trebui să fie prea mic, pentru a nu crea disconfort vizual. Un covor ideal pentru living este piesa centrală, atât la propriu, cât și la figurat, fiind perfect de așezat în mijlocul camerei.

Iar dacă ai nevoie de mai multă inspirație, vezi imaginile și descoperă cum te poți juca cu paleta de culori și cu printurile pentru a crea exact atmosfera dorită. Elementele decorative, așa cum este și covorul, vor reprezenta întotdeauna o parte din personalitatea ta.

Covorul pentru dormitor

Dormitorul este încăperea sinonimă cu relaxarea și confortul, iar tu vei avea nevoie să creezi un efect vizual plăcut pentru oaza ta de liniște. Atunci când alegi covorul ideal pentru dormitorul tău, este bine să te hotărăști mai întâi cum vrei să-l încadrezi în jurul patului, noptierelor și dulapului.

Dacă dispui de o cameră spațioasă, cu pat dublu pe mijloc, atunci experții recomandă alegerea unui covor care se extinde cu 20-40 de centimetri în afara patului. Un covor mare va crea un efect vizual de unificare a patului cu noptierele. Touși, în cazul unui dormitor mic poți opta pentru două covorașe amplasate de o parte și de alta a patului. Plus că acestea sunt mai ușor de întreținut.

Covorașe de baie

Așa cum spuneam mai sus despre dormitor, și baia este o oază de liniște, mai ales seara, după o zi lungă, când vrei să te relaxezi cu o baie cu spumă. Covorașele de baie contribuie și ele la crearea unui design primitor. De aceea, modelele sunt de obicei pufoase.

Cele mai citite articole

Este important să alegi covorașe confortabile și plăcute la atingere, însă nu este de neglijat aspectul practic. Acestea ar trebui să aibă un grad ridicat de absorbție a umezelii. Cât despre model, covorașul de baie poate veni în completarea petei de culoare pe care ai ales-o pentru baia ta, sau poate imita o textură de accent din faianța aleasă.

Covor potrivit pentru bucătărie

Bucătăria nu este primul loc în care te gândești că ai nevoie de un covor. Însă un covor rezistent nu va afecta deloc funcționalitatea spațiului de gătit și va crea o atmosferă mai caldă și primitoare. Există o varietate de covoare rezistente la petele de grăsime sau la umezeală care sunt potrivite pentru bucătării.

Un covor transversal, poziționat de-a lungul blatului de lucru, cu imprimeuri vesele, va fi pata de culoare din bucătărie care să-ți dea o stare de bine oricând trebuie să pregătești ceva de mâncare.

Covorul pentru hol

Ultimul, dar nu cel din urmă, este covorul pentru hol. Și cum holul este zona casei prin care se circulă cel mai mult, vei avea nevoie de un covor atât rezistent, cât și ușor de curățat. Și pentru hol este o idee excelentă să alegi un covor transversal, lar lungimea acestuia va depinde direct de lungimea holului.

Dacă dispui de unul dintre acele holuri lungi, elegante, este o idee excelentă să alegi un covor care să pună accent pe eleganță, acoperind întreg spațiul. Dacă nu, atunci un covor de dimensiuni mai mici, însă perfect încadrat în cromatica casei, va fi alegerea ideală. Nu uita să alegi un model antiderapant, pentru a preveni accidentele.

Covorul este unul dintre elementele decorative care dau personalitate camerei, asigurând totodată confortul. Îmbină utilul cu plăcutul atunci când alegi covoarele potrivite stilului tău și designului locuinței.

Sursa foto: Tarkett

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa