5 sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic

de WTA.ro

5 sfaturi pentru amenajarea unui dormitor mic

Dormitorul este camera în care te odihnești, sanctuarul în care îți încarci bateriile după o zi lungă. Modul în care amenajezi dormitorul este foarte important pentru a crea acea atmosferă caldă, primitoare și relaxantă de care ai nevoie. Armonia dintre mobilierul ales, paleta de culori și obiectele decorative va avea cu siguranță un efect asupra stării tale de spirit.

Află că un dormitor mic nu limitează deloc posibilitatea de a crea un spațiu doar al tău, care să-ți ridice moralul. Chiar și un spațiu mic poate fi amenajat într-o manieră atractivă. Tot ce ai nevoie sunt câteva sfaturi de pus în practică pentru a crea un decor de vis.

Alege culori deschise

Culorile neutre sunt ideale pentru orice cameră mică, deoarece reflectă mai bine lumina naturală și crează impresia de spațiu mai mare. Este o idee excelentă să vopsești pereții camerei în alb. Iar mobilierul poate fi de lemn în culori deschise. Deși pereții și tavanul vor fi de preferat albi, asta nu înseamnă că trebuie să folosești doar vopsea lavabilă. Poți opta pentru un tapet sau panouri decorative pentru un plus de stil.

Pentru a crea un contrast plăcut și a da personalitate camerei, poți alege să adaugi pete de culoare. Acestea vor atrage atenția și vor fi de efect, fără a diminua efectul vizual de mărire a camerei dat de culorile neutre sau pale predominante.

Alege cu grijă mobilierul și amplasarea lui

În primul rând, alege piese de mobilier potrivite și fii foarte atent la dimensiuni. Mobilierul într-o cameră mică ar trebui să fie cât mai practic cu putință. Astfel, poți opta pentru un pat prevăzut cu sertare de depozitare. De asemenea, este o idee utilă să lipești patul de un perete pentru a câștiga spațiu.

Alege un șifonier cu uși glisante, preferabil cu oglindă. Economisești spațiu și, în același timp, oglinda va crea impresia de spațiu mai mare. Iar dacă ai nevoie de mai mult spațiu de depozitare, este o idee excelentă să montezi etajere sau corpuri suspendate deasupra patului, până aproape de tavan.

Decorează camera în stilul tău unic

Pentru a da viață oricărei camere, indiferent de dimensiunile acesteia, ai nevoie de decorațiunile potrivite gustului și stilului tău. Pentru perdele, se recomandă culorile deschise, pale, pentru a da dormitorului un aspect mai luminos și aerisit.

Cele mai citite articole

Joacă-te însă cu culorile atunci când vine vorba de alegerea lenjeriei pentru pat și a covoarelor. Poți alege asternuturi pat confortabile, care să-ți asigure un somn odihnitor. Totodată, acestea pot fi pata de culoare a camerei, care să atragă imediat atenția. Optează și pentru un covor viu colorat, poate cu un imprimeu floral, confortabil și jucăuș. Elementele de decor te vor binedispune și vor da un aer vesel dormitorului tău.

Acordă atenție corpurilor de iluminat

Iluminatul camerei joacă și el un rol important în crearea iluziei de spațiu mai mare. De asemenea, lumina artificială pe care o alegi îți influențează și starea de spirit. De aceea, este important să acorzi atenție surselor de iluminat și să alegi ceva potrivit nevoilor tale. Poți alege o lustră supradimensionată cu lumină ambientală pentru a crea acea senzație de cameră mai mare.

Iar ca iluminatul să fie atât practic, cât și plăcut estetic, nu uita de lumina de lucru și de cea de accent. Pentru zona de lucru din cameră sau pentru noptieră, alege o veioză potrivită. Iar pentru a evidenția un element decorativ, poți amplasa spoturi sau bandă LED deasupra acestora.

Pune camera în valoare cu ajutorul oglinzilor

Așa cum menționam anterior, oglinzile sunt un element decorativ care ajută la crearea impresiei de spațiu mai mare. Oglinzile reflectă lumina și creează iluzia de profunzime. Dacă ai un perete al dormitorului rămas liber, poți amplasa o oglindă înaltă. Sau poți opta pentru o măsuță de toaletă potrivită pentru un spațiu restrâns.

Mai poți alege o oglindă amplasată deasupra patului ca element de decor. Ai văzut vreodată o oglindă montată pe tavan? Este o idee inedită, dar dacă se potrivește stilului tău, este foarte potrivită pentru dormitor.

Indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, sfaturile de amenajare a dormitorului îți oferă suficiente metode de a pune camera în valoare și de a o aduce la viață conform stilului personal. Ia în calcul toate detaliile legate de mărimi, culori, și iluminat. Bifează sfaturile noastre de pe listă și bucură-te de rezultate uimitoare.

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa