5 sfaturi pentru întreținerea preventivă a mașinii

de WTA.ro

Indiferent cât de veche sau nouă este mașina ta, probabilitatea de a ajunge cu ea într-un service este destul de mare. Unele părți ale mașinii se uzează zilnic, în timp ce altele se pot deteriora din cauza vremii, a obiceiurilor de conducere, a condițiilor de drum și a altor factori externi.

Am pregătit pentru tine cinci sfaturi simple de întreținere a mașinii care te vor ajuta să economisești bani și să îți menții mașina în cele mai bune condiții pentru o perioada îndelungată:

1. Schimbă uleiul corespunzător

Una dintre cele mai simple, mai eficiente și ieftine modalități de a ajuta la protejarea vieții mașinii tale,  în special a motorului său, este să schimbi uleiul și filtrul de ulei în mod regulat.

Uleiul este elementul de viață al motorului tău. Acesta reduce frecarea, reduce uzura, asigură lubrifierea, formează un sigiliu între pistoane, segmenți și pereții cilindrilor, contribuind în același timp la răcirea pieselor motorului.

Fără acțiunea de înlocuire cu uleiului nou, acumularea de carbon ar fi toxică pentru motor. Iar uleiul de motor amortizează chiar șocul și zgomotul pieselor mobile.

2. Contribuie la un mediu mai curat

Utilizarea combustibililor fosili nu înseamnă că nu poți contribui, într-un fel, la protecția mediului. Asigură-te că uleiul de motor nu este ars, totul funcționează fără probleme și nu se scurge. O mașină alimentată cu combustibili fosili probabil că nu va fi la fel de ecologică precum hibrizii sau electricii, dar, menținând-o în stare buna, contribui la un mediu mai curat.

Cele mai citite articole

3. Ai grijă de anvelope

                Chiar dacă nu ți se pare atât de important, anvelopele îți pot afecta în mod considerabil starea mașinii. De exemplu, anvelopele dezechilibrate pot determina avarii la mai multe părți ale vehiculului, inclusiv cele legate de motor sau sistemul de suspensie, pe lângă ansamblul roții

4. Verifică filtrul de aer

Filtrul de aer joacă un rol important în menținerea puterii motorului. Pentru a genera putere, motorul mașinii combină atât carburantul cât și aerul. După un anumit timp de utilizare, filtrul de aer nu va fi la fel de eficient că la început. Când acest lucru se întâmplă, mai puțin aer va ajunge la motor și poate duce la probleme serioase de-a lungul timpului.

5. Acordă atenție furtunurilor și curelelor

Mașina ta are o rețea complicată de curele și furtunuri, toate având sarcini importante. Curelele și furtunurile se degradează în timp și se pot crăpa, despica, umfla sau sparge, ceea ce ar putea fi un dezastru pentru autoturism.

Pentru a evita acest lucru, pe furtunuri caută fisuri în apropierea punctelor de conectare și unde furtunul este îndoit. Pentru curele, verifică dacă există fisuri lângă margine și simte cureaua rigidă.

Dacă vrei să știi că ești în siguranță în trafic, echipa service-ului auto VROM.RO din Brașov va face toate verificările necesare în interior, în exterior, sub capotă și sub mașină, apoi îți vor explica rezultatele și îți vor oferi o constatare scrisă.

Este mai important să previi, decât să repari. Așadar, este indicată întreținerea preventivă a mașinii tale indiferent cât de mult sau cât de puțin o utilizezi.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa