5 soluții pentru a scăpa de ochelari

de WTA.ro

5 soluții pentru a scăpa de ochelari

Corectarea viciilor de refracție cu ochelari de vedere nu mai este singura soluție disponibilă. Sunt și persoane care nu pot purta ochelari de vedere din cauza activităților desfășurate. Pentru aceste situații există variante alternative, astfel încât vederea să fie clară și corectă, iar disconfortul înlăturat. 

Viciile de refracție – miopie, hipermetropie, astigmatism și presbiopie – se pot întâlni la persoane de vârste diferite, indiferent de stilul de viață. Corectarea acestora se face de regulă cu ajutorul ochelarilor de vedere, cu dioptrii adaptate fiecărei afecțiuni oftalmologice în parte. 

Purtarea ochelarilor de vedere poate produce un disconfort când persoana manifestă unele particularități ale piramidei nazale. Uneori vederea perfectă trebuie obținută fără ochelari sau pur și simplu ochelarii nu sunt o opțiune. Medicii oftalmologi pot veni în sprijinul acestor probleme, variantele propuse sunt diferite. 

1. Purtarea lentilelor de contact

Lentilele de contact pot fi o opțiune pentru cei care vor să scape de ochelarii de vedere. Găsești lentile de contact pentru miopie de la Lensa.ro, de cea mai bună calitate, în mai multe variante pentru a satisface toate gusturile și necesitățile.  

Vei avea nevoie nu doar de lentilele de contact, ci și de soluțiile potrivite, de calitate, pentru îngrijirea și întreținerea acestor dispozitive medicale. 

În același timp, nu trebuie să te abați de la regulile clare de igienă, ca măsură preventivă pentru a împiedica apariția infecțiilor și a leziunilor la nivelul ochilor. 

2. Intervenție chirurgicală

Cine dorește să scape permanent de ochelari sau lentile de contact poate opta pentru intervenția chirurgicală. Medicul oftalmolog te poate ajuta în acest sens, după ce va realiza un control complet al ochilor și va purta o discuție cu tine pentru a stabili dacă poți trece printr-o astfel de procedură.

Chirurgia refractivă este o intervenție la care pot apela persoanele cu vicii de refracție de tipul miopie, hipermetropie, astigmatism, care au peste 18 ani și la care refracția oculară s-a stabilizat. După o astfel de intervenție chirurgicală ochelarii nu mai sunt necesari, iar vederea este clară, chiar de a doua zi după operație. 

Cele mai citite articole

Deoarece procedura este realizată cu ajutorul laserului, nu sunt necesare fire de sutură, iar recuperarea este rapidă. 

În funcție de tipul viciului de refracție și de problemele de sănătate diagnosticate, medicul specialist va propune tehnica operatorie potrivită fiecărei persoane. 

3. Înlocuirea cristalinului natural al ochiului

Dacă te confrunți cu probleme de vedere și ai dioptrii foarte mari, o variantă de luat în calcul poate fi reprezentată de înlocuirea cristalinului natural cu unul artificial multifocal, astfel încât să poți scăpa imediat de portul ochelarilor, să ai o vedere clară de aproape și de la distanță și o recuperare ușoară. 

4. Exerciții speciale

Ochelarii de vedere speciali pot fi prescriși copiilor, dar și adulților care se confruntă cu ochiul leneș sau ambliopie. Acest fenomen se manifestă prin vedere mai slabă la unul dintre ochi. În timp, dacă nu se intervine se poate ajunge la pierderea definitivă a vederii în ochiul mai slab, dar și compromiterea ochiului puternic. 

Cu exerciții adecvate, cu picături sau prin purtarea unui petic pe ochiul dominant, vederea poate fi redobândită, iar purtarea ochelarilor să nu mai fie o necesitate. Toate acestea, însă, trebuie realizate sub atenta supraveghere a medicului specialist, urmând recomandările personalizate nevoilor fiecărui pacient. 

5. Menținerea unei stări de sănătate potrivite

Sănătatea ochilor trebuie susținută și prin dietă și stil de viață. Unele alimente bogate în Omega-3, fructele și legumele verzi, echilibrul și moderația alimentară, toate contribuie la sănătatea întregului organism, dar și a vederii corecte. 

Menținerea greutății optime, odihna de calitate și un stil de viață cu eliminarea factorilor de stres sunt elemente importante și pentru sănătatea ochilor. 

În același timp, problemele de sănătate trebuie ținute sub control, tratamentul prescris pentru boli cronice trebuie urmat întocmai, iar controalele medicale periodice sunt obligatorii. 

Pentru a scăpa de ochelarii de vedere ai soluții variate, ce pot fi adaptate nevoilor tale specifice. Lentilele de contact pentru corectarea viciilor de refracție, intervenția chirurgicală, înlocuirea cristalinului ochiului cu unul artificial, alături de un stil de viață cât mai sănătos sunt opțiuni de luat în calcul pentru identificarea alternativei adecvate necesităților reale. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa