5 tipuri de genți care nu ar trebuie să lipsească din garderoba ta

de WTA.ro

Adorate și practice, adevărate fashion statements, gențile fac parte din accesoriile de nelipsit ale femeii moderne. Ele pot fi adaptate la un outfit indiferent de ce stil vestimentar preferi, și sunt potrivite în orice moment, fie că ai nevoie de ele în timpul zilei sau la un eveniment de seară.

O serie de modele de genți trebuie să se regăsească oricând în garderoba ta, datorită rolului practic și estetic pe care îl au. Îți prezentăm mai jos câteva dintre aceste tipuri de poșete, care îți pot pune în evidență în orice moment atât ținuta, cât și personalitatea.

  1. Geantă de zi, de umăr

Gențile de umăr, care pot fi purtate în timpul zilei, sunt accesorii de nelipsit pentru o femeie modernă, aflată mereu în mișcare. O geantă de acest fel, de dimensiune medie sau mare, trebuie să se regăsească în garderoba ta deoarece aici poți avea la îndemână, în orice moment, lucrurile necesare pentru job sau alte activități zilnice. 

Pentru ținutele de zi de acest fel optează pentru genți din piele naturală. Calitatea lor este de neegalat, ele sunt extrem de versatile și pot fi asortate oricărui tip de outfit. Pentru zi, poți alege modele de tip bucket, cu închidere cu șiret în partea superioară, similar unui buchet, sau unele de tip half-moon, în formă de semilună și cu aspect mai structurat. Poți opta însă și pentru unele de dimensiuni mari, într-o culoare neutră și elegantă, ce pot fi asortate la rândul lor la orice încălțăminte sau outfit smart-casual.   

Geanta cu mâner scurt

O geantă cu o curea lungă, dar care poate fi purtată și doar de un mâner scurt, este un fashion statement în orice moment, și care adaugă ținutei un look sofisticat. Ele pot fi purtate atât în timpul zilei, dar mai ales la evenimente mai speciale, cum sunt de exemplu întâlnirile corporate din timpul după-amiezii, care impun un dress-code mai strict. De obicei ele au o formă bine definită, indiferent de dimensiunea lor.

Cele mai citite articole

Poți incorpora un astfel de model elegant, într-o culoare uni, clasică la un outfit mai colorat, sau viceversa, poți asorta o geantă roșie sau într-o culoare vie la o vestimentație neutră. Trendurile moderne nu impun ca materialul sau culoarea genții să fie la fel cu a pantofilor. Din acest motiv, pentru un look desăvârșit caută mai degrabă să potrivești accesoriile. Poți asorta astfel bijuteriile cu anumite elemente ale poșetei, de exemplu catarama sau cureaua metalică. Secretul pentru o combinație de succes constă să potrivești totul cu stil, fără să urmărești o asortare prea rigidă.

Geanta tip messenger

Un model extrem de jucăuș și practic, care se poate regăsi în orice moment în garderoba ta fiind foarte actuală și modernă, este geanta de tip messenger sau poștaș. Este potrivită pentru ținutele urban-casual de zi, și poate fi purtată pe umăr sau transversal, peste piept. O poți purta atât cu jeanși sau alt tip de pantaloni, cu sacouri, cardigane sau pardesie, dar și alături de fuste sau rochii.

Un plic sau clutch 

Pentru evenimente speciale, cele mai potrivite poșete sunt cele de tip clutch, plic sau chiar box. De obicei plate și subțiri sau de formă dreptunghiulară, ele vor completa cu succes orice ținută de ocazie. 

Poți adapta însă un astfel de accesoriu și la ținute de zi. De exemplu, o geantă plic sau chiar box, cu formă bine definită, merge alături de pantaloni, împreuna cu un pardesiu, sacou sau hanorac. Asta va individualiza foarte bine outfitul tău și îl va pune în valoare într-un mod original.

O geantă statement

Gențile de dimensiuni mici, de tip statement, adaugă un look sofisticat unei ținute de ocazie. Având un design deosebit, ele se remarcă de obicei prin mărimea extrem de mică sau prin forma neobișnuită: pătrată, dreptunghiulară, de fruct, de jucărie etc. Un astfel de model scoate din anonimat în orice moment o ținută, de aceea poți purta o astfel de piesă deosebită atât la outfituri de zi, cât și de seară.

Ți-am prezentat mai sus câteva modele de genți de nelipsit pentru garderoba ta.  Suntem siguri că îți vei găsi inspirația în recomandările noastre, astfel încât să ai mereu la îndemână modelele potrivite atât pentru ținutele de zi, cât și de seară, și să ieși în evidență oricând cu un look deosebit!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa