52 de avioane de luptă americane F-35A, complet armate, decolează în valuri la o bază militară. FOTO

de WTA.ro

Cele 52 de avioane F-35A, considerate cele mai avansate aeronave militare şi estimate la 4,2 miliarde de dolari, au decolat luni în succesiune rapidă, de la baza aeriană Hill din Utah. Exerciţiul efectuat de serviciul activ 388 şi de Rezerva 419th Fighter Wings a demonstrat capacitatea Forţelor Aeriene, fiind planificat de câteva luni şi pus în practică tocmai în săptămâna cea mai tensionată a relaţiilor dintre SUA şi Iran, potrivit Daily Mail.

Forţele Aeriene americane au efectuat luni un exerciţiu spectaculos, lansând peste 50 de avioane F-35A complet înarmate într-un singur val, la Baza Hill din Utah. Astfel, Statele Unite au demonstrat o capacitate deplină de a lua parte într-un eventual război, a relatat Daily Mail. „Suntem gata să zburăm, să luptăm şi să câştigăm”, a fost mesajul postat pe Twitter ulterior.

SUA au primit primul său F-35A la Baza Forţelor Aeriene Hill în urmă cu patru ani. De atunci, au avut loc antrenamente intense, iar piloţii au participat la numeroase exerciţii de luptă, dar şi în desfăşurarea a două operaţiuni din Orientul Mijlociu. „Fiecare antrenament, exerciţiu, fiecare operaţiune finalizată în ultimii patru ani, toate acestea au reprezentat  paşi-cheie în atingerea capacităţii depline de luptă”, ​​a transmis colonelul Steven Behmer, comandant al 388th Fighter Wing. „Acesta este doar începutul operaţiunilor de luptă susţinute de F-35A şi vom rămâne pregătiţi, gata să ne desfăşurăm activitatea oricând şi oriunde va fi nevoie.”

Modelul F-35A este cotat drept cel mai avansat avion militar care a decolat vreodată. Forţele aeriene s-au lăudat anterior că aeronava reprezintă un important factor în asigurarea supravieţuirii şi în menţinerea supremaţiei în spaţiul aerian. Este primul avion a cărui tehnologie îi permite să se sustragă detectării radar cu viteze supersonice, având şi capacitatea de a efectua decolări şi aterizări verticale.

Cele mai citite articole

388th Fight Wingers a declarat: „Exerciţiul, planificat luni întregi, a demonstrat capacitatea aeronavelor F-35A prin testarea responsabilităţii personalului, a aeronavelor, a operaţiunilor la sol, a celor de zbor, precum şi  a performanţelor de luptă împotriva ţintelor aeriene şi la sol.” S-a insistat asupra faptului că exerciţiul de antrenament de luni nu a fost un rezultat al tensiunilor crescute cu Iranul în urma morţii generalui Qassem Soleimani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa