6 familii din Berzovia sunt mai fericite. Primăria le-a predat astăzi loturile pentru construcția unei case

de WTA.ro

a
Primăria din Berzovia a înmânat astăzi unui număr de șase familii, actele de proprietate asupra unor loturi de câte 1.000 de metri pătrați fiecare, pe care aceștia își vor ridica câte o locuință.
„Este un proiect pe care l-am demarat încă din 2016, dar care, din cauza unor piedici care nu au ținut de administrația locală, îl putem pune în practică abia acum. Avem 9 parcele de câte o mie de metri pătrați fiecare pe care le-am identificat și le-am trecut în proprietatea unor locuitori ai comunei. Hotărârea Consiliului Local, care a stat la baza acestei măsuri, avea drept amendament ca terenurile să fie acordate tinerilor căsătoriți care au copii“ – a declarat în exclusivitate pentru Reper24 Ioan Pop primarul comunei Berzovia.

Încă trei familii mai au probleme cu finalizarea dosarului dar loturile sunt pregătite și le vor fi acordate după încheierea obținerii tuturor actelor necesare. Aceștia s-au arătat extrem de fericiți: „A meritat să așteptăm aproape 4 ani. Acum vom avea căsuța noastră“. „Soțul lucrează afară, am strâns deja banii și până la sfârșitul acestui an sper să ne putem muta în casă nouă“. „Ar fi minunat, pentru că eu stau acum cu chirie în Berzovia“.

s
Cât despre utilitățile absolut necesare unui astfel de proiect, primarul Ioan Pop a mai precizat: „ În cel mult două luni toate cele 9 loturi vor dispune de alimentare cu apă și canalizare. Există în derulare un proiect cu finanțare europeană, iar aceste case vor avea utilitățile încă dinainte de a se ridica construcțiile propriu zise. Avem în plan de asemenea, după racordarea la utilități, asfaltarea acestei străzi, care se va încheia în cel mult două trei luni“.

Cele mai citite articole

În continuarea celor 9 loturi existente, primăria mai are în plan acordarea a încă 6 terenuri pentru construcția de locuințe, dar care nu sunt disponibile momentan, pentru că se situează în extravilanul localității. Planul Urbanistic General, precum și cel zonal sunt terminate și se află la București pentru aprobare. După semnarea lor de către factorii de resort, terenul respectiv va fi prins în intravilanul comunei Berzovia și va putea fi acordat familiilor tinere căsătorite, cu sau fără copii în întreținere.

 

Dan AGACHE

Cele mai citite articole