6 idei inedite pentru pasionaţii de proiecte DIY

de WTA.ro

Ca o alternativă la produsele și serviciile din comerț și pentru a scuti adesea bani prețioși cu manopera, poți oricând să îți dedici timpul proiectelor DIY. DIY este acronimul de la sintagma do it yourself, lucru care se traduce simplu prin a face singur anumite proiecte.

Pentru realizarea proiectelor DIY este nevoie să ai o idee, puțină creativitate și materialele necesare, care adesea se găsesc cel mai adesea în magazinele de construcții sau în magazinele de bricolaj.

  1. Realizarea dulapurilor se poate face cu țeavă rectangulară 

Deși poate părea o alegere neconvențională, țeava este de fapt alegerea perfectă pentru nenumărate proiecte care au nevoie de susținere. Poți alege o teava rectangula de la Mathaus.ro pentru a realiza sprijinirile pentru picioare de mese, scaune sau canapele, dar și pentru a realiza dulapuri sau etajere.  

Țeava rectangulară este foarte rezistentă la uzură, dar și la compresiune, drept pentru care va avea proprietatea de susține greutăți relativ mari, pentru mult timp. 

Țeava rectangulară are și un preț accesibil, iar acesta este un avantaj, deoarece te va ajuta să implementezi proiectele rapid și eficient.

  1. Nu cumpăra mobilier nou ci recondiționează prin vopsire

Vopsirea elementelor de mobilier te poate scuti de multe cheltuieli, deoarece adesea o simplă cutie de vopsea poate acoperi o suprafață destul de mare. Poți astfel să alegi și culori mai puțin obișnuite, pe care în mod normal nu le găsești, așa că un proiect de tip DIY îți va aduce și nu unicitate, nu doar ideea de a te relaxa în timp ce te ocupi de schimbarea locuinței tale. 

Cele mai citite articole

Vei vedea că există vopsea care să se potrivească unui număr amplu de substraturi, iar unele tipuri de vopsea sunt pe bază de apă, ceea ce înseamnă că nu au miros și nu îți vor pune în pericol sănătatea. În plus uscarea este rapidă și aplicarea facilă, ceea ce înseamnă că nu va trebui să depui prea multe eforturi pentru a realizat un astfel de proiect DIY.

  1. Transformă elementele de care dispui

Uneori poate fi util să recondiționezi anumite piese sau chiar să le oferi pieselor moderne un aer vintage, mai ales dacă alegi un anumit stil. Canapelele, scaunele sau ușile sunt în general elementele care suferă cele mai mari transformări, deoarece acestea pot fi tăiate, prelucrate și amenajate astfel încât să arate ca noi, doar că personalizate după dorința ta.

  1. Folosește pet-uri pentru a realiza diferite obiecte

Cu siguranță te-ai gândit măcar o dată că ar fi bine dacă ai putea contribui la protejarea mediului. Poți face acest lucru deoarece mare parte din peturi sau cartoane pot fi refolosite în proiecte DIY. O masă din sticle sau tabureți realizați din același suport, ori chiar organizatoare din cartoane, acestea sunt doar câteva idei în care poți integra produse aparent nefolositoare și nu tocmai benefice pentru mediul înconjurător. 

  1. Folosește hârtia pentru decorațiuni

Hârtia este unul dintre cele mai la îndemână materiale pentru proiecte DIY, iar acest lucru te va ajuta să te bucuri de decorațiuni simpatice, biodegradabile, sigure pentru mediu. Poți utiliza reviste sau caiete, broșuri sau flyere, practic tot ceea ce îți dorești, dându-le forma potrivită pentru a decora cu gust o încăpere. 

  1. Utilizează mobila veche pentru un alt proiect

Dacă ai un pat vechi, o masă mai veche sau orice alt corp de mobilier pe care vrei să îl arunci, poate că ar trebui să te mai gândești o dată. Poți folosi materialele deja existente pentru a le da acestora o nouă viață, astfel încât să le folosești în alt scop. O băncuță modernă, o măsuță de cafea sau o tavă pentru micul dejun, iată doar câteva dintre ideile ce pot reieși dintr-o combinație de creativitate și materiale existente.

Proiectele DIY solicită foarte mult creativitatea, însă îți pot oferi satisfacția unui lucru gândit și realizat de tine, fără ca tu să investești prea mult. Inspirația o poți găsi cu ușurință, iar la fel de ușor și materialele, așa că tot ceea ce ai de făcut este să îți pui ideile pe hârtie pentru a da viață proiectelor tale. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa