6 sfaturi pentru o viață echilibrată

de WTA.ro

Trăim în era vitezei și a tehnologiei. Deși acestea sunt lucruri favorabile, parcă ne lipsesc clipele de liniște. Poate acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai multe persoane optează pentru orașele mici, sau vor să stea la periferie. În plus, în weekend, cel puțin, când nu este necesar să fie prezenți online pentru a răspunde la mesaje, își închid telefonul. Cu alte cuvinte, avem nevoie de liniște și să ne conectăm cât mai mult cu persoanele din jurul nostru. Dacă vrei să ai parte de o viață echilibrată și de succes, ar fi bine să ai un plan pe care să-l respecți sau măcar să ai o idee asupra activităților care îți aduc fericire. Dacă nu știi de unde să începi, găsești inspirație mai jos.

1) Începe ziua devreme

Dacă te trezești deja devreme, cu siguranță știi deja cât este de plăcut sentimentul de liniște pe care îl resimți. Lumea nu s-a pus încă în mișcare și totul este calm. Acesta este un moment prielnic pentru a te concentra asupra propriei persoane.

Poți să faci mișcare, poți să stai câteva momente pe terasă sau poți asculta muzică în surdină. Decizia îți aparține și atâta vreme cât faci ceea ce îți place și începi ziua cu o stare de bine, vei reuși să gestionezi orice tip de situație fără probleme.

Un alt lucru pe care ai putea să-l faci la începutul zilei ar fi să pregătești o listă cu activități pe care vrei să le duci la bun sfârșit, atât legate de muncă, dar și de viața personală. La finalul zilei te vei simți împlinit și pregătit pentru o nouă zi.

2) Petrece momente alături de cei apropiați

Așa cum am menționat anterior, era tehnologiei te ajută să ții legătura cu cei dragi. Însă acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să-ți faci loc în calendar pentru ei, din contră.

De fiecare dată când ai ocazia, organizează un weekend pe care să-l petreci alături de rude. Te vei simți împlinit pe mai multe planuri și vei menține relațiile strânse.

Dacă îi ai pe cei dragi aproape, este mai ușor să ai o viață echilibrată iar acest factor te ajută de cele mai multe ori să atingi succesul în viață.

Petrece momente de calitate alături de eiși surprinde-i atunci când se așteaptă mai puțin. Puteți face o escapadă împreună sau petrece câteva clipe în natură.

3) Fă ceva creativ

Un alt lucru util fiecărei persoane este o activitate care să-i stimuleze creativitatea. Fie că este vorba despre un hobby așa cum sunt fotografia, gătitul sau o activitate manuală, toate aceste activități îți aduc satisfacție și te fac să te simți împlinit.

O mare parte dintre locurile de muncă existente în prezent sunt destul de sistematice. Activitățile sunt în general automatizate și trebuie doar supravegheate. Chiar dacă jobul tău este unul creativ, nu strică niciodată să îți faci timp pentru o activitate care să îți ofere un alt tip de împlinire.

Cele mai citite articole

Odată ce faci acest lucru, nivelul tău de adrenalină va crește la un alt nivel și te vei simți mai motivat.

4) Ține-ți mintea activă

Există câteva motive pentru care sporturile minții sunt o contribuție bună în viața oamenilor. Fie că vorbim de poker pe site-uri precum PokerStars, de șah pe Chess.com sau de alte tipuri de jocuri, atenția și concentrarea îți sunt îmbunătățite. 

De asemenea, iei decizii cu ușurință și reușești să elimini elementele care te distrag într-un timp scurt.

5) Fă o plimbare

Ar fi indicat ca în fiecare zi să te concentrezi asupra stării tale de bine. Dacă vrei să te bucuri de succes, este foarte important să ai grijă atât de sănătatea ta mintală cât și de cea fizică. Cel mai simplu mod de a obține acest lucru este prin mișcare.

Chiar dacă pare greu de crezut, o plimbare scurtă de 30 minute îți poate îmbunătăți viața considerabil. În primul rând, mișcarea înseamnă sănătate. În al doilea rând, cu cât petreci mai mult timp afară, respiri aer curat, în special dacă mergi într-o zonă cu multă verdeață.

De asemenea, poți merge la o plimbare cu bicicleta sau să joci tenis alături de prieteni.

6) Lucrează la tine

Oricât de perfecționist ai fi, nu poți spune niciodată că ai ajuns la un nivel la care nu mai ai nimic de învățat. Fiecare domeniu de activitate vine cu noutățile sale, motiv pentru care poți învăța mereu tehnici noi, sau poți să-ți perfecționezi modul de lucru.

Poate te întrebi ce au în comun Bill Gates, Michael Jordan și Albert Einstein. Ei bine, fiecare dintre aceștia și-au dedicat la un moment dat cel puțin 15 minute în fiecare zi pentru a se concentra asupra activității lor principale.

Dacă vrei să ai succes în munca pe care o întreprinzi, nu poți lua pauze de la perfecționare. Totodată, nu trebuie nici să exagerezi. Câteva minute pe zi te duc mai departe decât ai crede.

Ți-am prezentat șase activități care te vor ajuta să ai o viață echilibrată. Sunt la îndemâna oricui și beneficiile apar numaidecât.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa