7 lucruri nelipsite din bagajul pentru mare

de WTA.ro

Au mai rămas doar câteva săptămâni până la mult așteptata vacanță de vară, petrecută alături de toți cei dragi la mare. Pentru a nu lăsa pe ultima sută de metri problema listei de bagaje, ne concentrăm asupra celor mai importante lucruri pe care trebuie să le adaugi în bagaj, astfel încât să poți comanda online din timp tot ce îți lipsește momentan.

1. Costumul de baie 

Costumul tău de baie este nelipsit din garderoba pregătită pentru zilele de concediu la mare. Alege un model în culori vii, ce exprimă atmosfera frumoasă a unei vacanțe petrecute în familie și alături de prieteni, din materiale ideale pentru a intra în apă și foarte confortabil. 

Cauți sort de baie pentru barbati, cu care sa poți practica sportul tău de apă preferat? Asigură-ta că produsul adăugat în coșul de cumpărături este prevăzut cu șnur de strângere, material hidrofob, plasă interioară, dar și cu buzunare laterale. 

2. Crema de protecție solară 

Fie că joci volei pe plajă sau că practici kitesurfing, soarele te prinde foarte repede la mare, existând un risc ridicat de arsuri, chiar și în zilele înnorate. De altfel, briza mării și apa diminuează senzația produsă de aceste leziuni, așadar, ești foarte expus pe plajă. 

Ia în bagajul de vacanță o cremă solară cu un factor de protecție cu o valoare de cel puțin 30SPF. O astfel de soluție cu aplicare topică trebuie să aibă o acțiune hidratantă și rol de barieră de protecție la nivel cutanat, împotriva razelor UVA și UVB. 

3. Pălăria de soare 

O pălărie de soare trebuie privită și prin filtrul utilității pe care îl oferă, atunci când te expui pentru în fața razelor solare puternice, nu doar din punct de vedere estetic. Adaugă în bagajul de mare un model cu boruri largi, strict pentru siguranța ta împotriva insolației. 

Ține, însă, cont de faptul că borurile trebuie să asigure o vedere periferică bună, așadar, este indicat să o probezi înainte de a o comanda. O astfel de verificare îți permite să vezi și dacă este potrivită pentru dimensiunea capului tău, pentru a se fixa bine, însă fără a strânge.

4. Ochelarii cu lentile polarizate 

Ia cu tine ochelari de soare cu rol în siguranța ochilor tăi, așa cum cei prevăzuți cu lentile polarizate. Această categorie de lentile nu doar ca protejează împotriva razelor UV, însă pot reduce strălucirea orbitoare, cauzată de reflexia luminii în nisip sau apă. 

Cele mai citite articole

Identifică un produs convenabil ca preț și adaptat preferințelor tale estetice, însă citește cu atenție mai multe informații despre filtrul de polarizare propriu, cu rol în reducerea reflexiilor și protecția ochilor tai. Acești ochelari se identifică rapid, după simbolul UV aplicat pe lentile. 

5. Colacul gonflabil al celui mic 

Dacă mergi cu cel mic la mare, din bagajul pentru vacanță nu trebuie sa lipsească un colac pentru bălăceala sa. Atunci când este golit de aer, se poate împături foarte bine, ocupând extrem de puțin în spațiul printre alte lucruri luate în troler.  

Colacul gonflabil pentru copilul tău trebuie să asigure stabilitate pe apă și confort, prin alegerea unui model cu dimensiuni adaptate celui mic. Indiferent de calitatea produsului ales, asigură-te că ești în permanență lângă micuț în apă, oricât de puține valuri ar fi. 

6. Jucăriile și formele pentru nisip

Un copil poate percepe în mod diferit trecerea timpului de pe plajă, de aceea, se poate plictisi mult mai repede, devenind astfel agitat sau irascibil. De aceea, formele pentru nisip, cu care poate realiza castele, cazemate sau alte construcții, trebuie luate în bagaj. 

Alege un set de forme și jucării specifice ce include o husă eficientă pentru depozitare, astfel încât să poată fi simplu de transportat în bagajul pentru mare. Orientează-te către un produs cu o gamă extinsă de forme, de diferite dimensiuni, pentru a-l ține cât mai mult timp ocupat. 

7. Hainele potrivite pentru mare

Evident, din bagajul pentru excursia la malul mării nu pot lipsi hainele tale preferate. La fel ca în cazul ochelarilor cu lentile polarizante, sau al pălăriei de protecție, articolele vestimentare trebuie să arate bine, dar să fie cât se poate de practice. 

Alege să porți haine deschise la culoare, ce asigură o reflexie a razelor de soare mult mai bună, astfel încât să nu te confrunți cu senzația de supraîncălzire. 

Inul sau bumbacul 100% natural sunt recomandate pentru hainele de ieșit în stațiune, iar dacă vrei să alergi dimineața pe faleză, ia în bagaj haine sport din material poliester și o pereche de pantofi sport cu talpă moale, pentru a alerga pe suprafața cimentată a falezei. 

Ce alte lucruri consideri că sunt esențiale pentru bagajul de mers la mare?

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa