7 motive să amenajezi bucătăria cu piatră naturală

de WTA.ro

7 motive să amenajezi bucătăria cu piatră naturală

Amenajarea bucătăriei implică folosirea unor materiale de calitate, care să te ajute să obții un aspect final elegant și ușor de igienizat. Piatra naturală este, fără doar și poate, cea mai bună opțiune în acest sens, fiindcă îndeplinește toate criteriile și acoperă toate cerințele utilizatorilor, fără costuri exagerate. Dacă, încă, nu te-ai decis cu privire la materialele pe care le poți folosi pentru amenajarea bucătăriei, iată câteva motive pentru care ar trebui să alegi piatra naturală.

Este un mediu antibacterian

Piatra naturală este prelucrată pentru a ajunge în starea finală, lustruită și fină. Astfel, ea devine deosebit de potrivită pentru bucătării, deoarece permite curățarea facilă și păstrarea unui mediu lipsit de bacterii. Cumpără sau comandă un blat mobila bucatarie din granit, pe care îl poți curăța și dezinfecta cu ușurință, fără să te temi că va avea de suferit în urma curățării. Sau, poți apela la travertin, a cărui frumusețe veritabilă este recunoscută imediat. Piatra naturală este avantajoasă și pentru că nu are rosturi și nici nu se deteriorează, drept pentru care nu permite menținerea bacteriilor pe suprafața sa. 

Se debitează la dimensiunea dorită

Elementele din piatră naturală pot fi tăiate la dimensiunea de care ai nevoie, fără a fi nevoie să faci îmbinări de plăci, așa cum se întâmplă în cazul gresiei, spre exemplu. Marmura, granitul și travertinul sunt materiale naturale care se livrează din cariere sub formă de blocuri și plăci, și care, mai apoi, sunt prelucrate și tăiate la dimensiunile dorite. Vei putea realiza, astfel, blaturi de bucătărie sau glafuri fără să-ți faci probleme cu privire la dimensiunea lor.

Se montează fără rosturi

Dacă te gândești să montezi elemente din piatră naturală și e nevoie să faci îmbinări de plăci, cum ar fi cazul blaturilor cu schimbare de direcție, sau placarea suprafețelor verticale, atunci ar trebui să știi că piatra naturală se montează fără distanțieri și rosturi. Vei putea pune fiecare placă în continuarea celeilalte, fără pierderi de material sau rosturi care să păstreze murdăria. 

Nu se zgârie

Piatra naturală este unul dintre cele mai rezistente materiale, lucru care o recomandă pentru a fi folosită, mai ales, în spațiile în care gradul de uzură este mare. 

Se curăță cu ușurință

Cele mai citite articole

Vei avea nevoie de câteva produse speciale care să protejeze luciul pietrei naturale, însă, curățarea se face ca în orice altă zonă a bucătăriei. Soluțiile pentru curățare ar trebui să fie blânde și fără acizi, ca să eviți micile accidente nedorite.

Este rezistentă la șocuri

Cu siguranță, știi că, în bucătărie, se întâmplă să scapi lucruri pe blatul de bucătărie sau să lovești accidental suprafețele. Te vei bucura să afli că piatra naturală este cea mai bună alegere pentru bucătăria ta, din acest punct de vedere, fiindcă va rezista indiferent de condiții. În general, elementele din piatră naturală au și o grosime considerabilă, drept pentru care rezistența va fi direct proporțională cu grosimea acestora și tipul pietrei.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/travertin-silver-scapitat-5cm-x-ll-x-2-2cm

Îți oferă o vastă paletă de culori

Indiferent care este nuanța mobilierului ales, piatra naturală te va ajuta să îți pui în evidență bucătăria. Marmura, granitul și travertinul sunt diferite atât din punct de vedere al culorilor, cât și din punct de vedere a modelelor, așa că vei avea de unde alege, cu siguranță.

Piatra naturală este perfectă pentru bucătărie deoarece poate acoperi exigențele beneficiarilor, indiferent cât de stricte ar fi acestea. Piatra naturală este o opțiune pe care și tu ar trebui să o iei în considerare, deoarece alegerea ei îți va aduce o investiție inteligentă, cu beneficii imediate.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa