7 trucuri de amenajare pentru un apartament mic

de WTA.ro

Un apartament mic nu înseamnă mai puține stiluri de amenajare abordate, ci din contră, poți pune la încercare creativitatea și ideile tale. Un apartament mic îți oferă numeroase oportunități de depozitare, de armonizare a culorilor, dar și a pieselor de mobilier, atât în baie și bucătărie, dar și pentru living sau dormitor. 

Astfel, dacă vrei să descoperi cele mai populare trucuri de amenajare pentru un apartament mic, atunci iată o listă de 7 sfaturi gata de pus în practică!

Înlocuiește cada și mobilierul din baie

Deoarece vrei să te bucuri de cât mai mult spațiu în apartament, înlocuiește cada cu o cabină de duș de pe Neakaisa.ro, astfel încât vei avea mai mult loc liber. Totodată, instalează etajere și dulap sub lavoar pentru a depozita cele necesare pentru baie. Organizează accesoriile și produsele de igienă intimă în așa fel încât întreaga ta baie să pară aerisită și ordonată.

Nu în ultimul rând, ai grijă ca baia să fie întotdeauna luminată și vopsită într-o paletă cromatică deschisă. Datorită acestui lucru, baia ta va părea mult mai spațioasă și îți va fi mult mai ușor să te machiezi sau să-ți faci coafura întocmai cum ți-ai dori.

Optează pentru spații de depozitare

Pentru un apartament mic este recomandat să investești în mai multe spații de depozitare, fie acestea plasate în baie, bucătărie sau camera de zi, astfel încât toate lucrurile tale să fie așezate corespunzător și ordonat. Optează pentru etajere, dulapuri și chiar tabureți cu spațiu de depozitare. Cu atât mai mult, fă ordine în lucrurile tale și renunță la toate obiectele sau hainele pe care nu le-ai mai folosit de mai bine de un an.

Alege mobilierul multifuncțional

Cele mai citite articole

Este perfect normal să vrei să te bucuri de toate facilitățile pe care le oferă o locuință modernă, chiar și într-un apartament mic. De aceea, învestește în piese de mobilier multifuncționale, precum o măsuță de cafea cu spațiu de depozitare, o canapea ce poate fi transformată în pat, mese și scaune pliabile, etc.

Maschează cablurile

Cablurile pot oferi încăperilor un aspect dezordonat dacă nu sunt aranjate corespunzător, investește în cleme și clipsuri, pune-le în spatele obiectelor, folosește mobilier cu compartiment pentru cabluri, sau chiar maschează-le în plintă sau în plafon, în cazul în care renovezi casa. Bineînțeles, acestea pot fi lăsate și la vedere, însă încearcă să le pui într-un mod creativ și chiar colorat.

Montează oglinzi

Oglinzile oferă o iluzie optimă de mărire a camerei, acestea putând fi montate în baie, în bucătărie, în camera de zi sau pe hol, lângă ușa de la intrare. Indiferent de locul pe care-l alegi, optează pentru o oglindă mare, pentru a crea impresia de spațiu dar și pentru a te mai uita încă o dată la outfitul tău înainte de a pleca din locuință.

Folosește colțurile camerelor

De cele mai multe ori, colțurile camerelor rămân nefolosite, ceea ce înseamnă că pierzi mult spațiu, fie acesta de circulație sau de depozitare. Poți investi într-un birou sau o masă specială pentru colțuri, un dulap, o bibliotecă sau obiecte de decor naturale, precum plantele în ghiveci. Creează din locul respectiv un colț util și plăcut la vedere!

Alege piesele de mobilier înalte și înguste

Deoarece spațiul nu este foarte permisiv, poți opta pentru mobilier înalt, până la tavan. Pentru bucătărie, organizează un dulap înalt cu ustensilele și alimentele necesare, în ordinea folosirii acestora. Asemeni acestuia, poți instala pe hol un dulap înalt pentru pantofi și hainele groase: palton, jachetă, dar și pălării, umbrele, etc. Pentru toate acestea, poți investi într-o scară cu două sau trei trepte ce poate fi ușor de depozitat oriunde în casă.

 După ce ai descoperit toate aceste trucuri, numai trebuie decât să le pui în practică și să te bucuri de un apartament mic, însă generos, plin de accesorii și obiecte utile și, bineînțeles, primitor atât cu tine, dar și cu toți musafirii tăi!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa