7 trucuri pentru o nuntă de vis cu buget redus

de WTA.ro

7 trucuri pentru o nuntă de vis cu buget redus

Nunta este un moment special în viața oricărui cuplu, însă, de multe ori, un asemenea eveniment poate fi destul de costisitor. Florile, ținutele,  meniul, restaurantul, muzica și serviciile foto-video pot costa o avere, dacă nu știi cum să îți gestionezi lista de dorințe, dar și bugetul alocat. Există, însă câteva trucuri pe care ți le recomandăm și care te-ar putea ajuta să îți organizezi nunta visurilor tale, chiar și cu un buget restrâns. 

Alege un restaurant/grădină potrivită bugetului tău

Nunțile se pot organiza acum într-o mulțime de spații, așa că restaurantele nu mai sunt singura opțiune pentru un asemenea eveniment. Dacă ai un buget restrâns, poți să îți organizezi nunta acasă, mai ales dacă stai la curte și ai o grădina spațioasă. Iar dacă locuiești într-un apartament, poți să organizezi petrecerea în curtea unui prieten. Astfel, nu va mai fi nevoie să investești bani în așa ceva. De asemenea, poți opta și pentru o nuntă în aer liber, într-o zonă de pădure, unde poți amplasa câteva mese frumos decorate.

Ocupă-te personal de decorațiuni și aranjamentele florale

De multe ori, prețul aranjamentelor florale pentru nuntă poate fi extrem de ridicat. Poți economisi o mare parte din bani, pregătind aranjamentele și decorațiunile alături de familie. Așa, vei investi doar în flori, dar nu și în serviciile celor de la florărie. Iar dacă ai prieteni talentați la aranjamente florale, le poți cere ajutorul pentru a obține decorațiuni de efect. De asemenea, poți alege flori artificiale pentru anumite aranjamente, deoarece sunt mai ieftine și în plus, arată la fel de bine, chiar dacă nu sunt naturale.

Fă-ți machiajul și coafura acasă

Dacă ai un buget restrâns pentru nuntă, atunci ar fi indicat să micșorezi cât mai mult cheltuielile. Alege să îți realizezi singură machiajul și coafura pentru nuntă. Sau, ia legătura cu o prietenă pasionată de make-up ori cu elevii școlilor de machiaj/ coafură. Aceștia te-ar putea ajuta cu siguranță cu machiajul pentru ziua nunții, iar totul ar costa mult mai puțin.

Alege cea mai bună ofertă pentru serviciile foto-video

Cele mai citite articole

Uneori, serviciile foto-video pentru nunți pot fi extrem de costisitoare, așa că și aici ar fi loc de economii. Dacă fotografii din orașul tău au un tarif mult prea mare, încearcă să apelezi la profesioniști din localități apropiate. De asemenea, poți cere și recomandări din partea prietenilor sau a familiei, ca să discuți cu mai mulți profesioniști, pentru a obține cea mai bună ofertă de preț.

Optează pentru o rochie de mireasă la un preț accesibil

Orice mireasă își dorește o rochie de basm pentru ziua nunții. De multe ori, însă, o asemenea creație poate avea un preț exorbitant, mai ales în magazinele designerilor celebri. Dacă ai un buget restrâns, ar trebui să alegi o rochie care să se încadreze în suma de care dispui. Spre exemplu, în timpul sezonului rece, rochiile de mireasă sunt la reducere, lucru valabil și în cazul modelelor din sezonul trecut. O altă variantă ar fi să-ți comanzi rochia de pe un site străin, unde prețurile nu depășesc 300-400 de dolari. Dacă e nevoie, ulterior, apelează la ajutorul unei croitorese pentru ultimele ajustări.

Alege invitații de nuntă ieftine

Invitațiile de nuntă pot avea uneori un preț exagerat, așa că ar fi ideal să te orientezi către un model mai accesibil. Acum, există și invitații hand-made, care sunt mult mai deosebite, însă, poți găsi și diverse modele de invitații de nuntă sub 1 leu, pe care le poți personaliza cu diverse accesorii.

Ai grijă la lista de invitați

Chiar dacă ai multe cunoștințe, nu înseamnă că ar trebui să îi inviți la nuntă pe toți, mai ales dacă ai un buget restrâns. Încearcă să te limitezi la o listă mai mică de invitați, astfel încât să petreci acest moment special într-o atmosferă deosebită, în compania unor persoane care îți sunt cu adevărat apropiate.

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre trucurile la care poți apela pentru a organiza o nuntă cu buget restrâns. Pentru ca totul să decurgă cât mai ușor, ai putea să faci o listă cu lucrurile de care ai nevoie la nuntă și cu acelea la care ai putea renunța, astfel încât să știi cum să îți împarți bugetul.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa