7 zile: Peste 750 de persoane gasite de politistii romani si partenerii in statele Schengen

de WTA.ro

Politistii romani si partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, in ultima saptamana, 757 de persoane, 61 de autovehicule, 33 de documente si 2 placute de inmatriculare ce faceau obiectul unor semnalari introduse in Sistemul Informatic Schengen, se arata intr-un comunicat emis pe adresa ziarului nostru de Politia Romana.

Astfel, in perioada 14 februarie – 20 februarie a.c., au fost localizate, pe teritoriul tarii noastre, 532 de persoane care fac obiectul unor semnalari in S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), in urma schimbului suplimentar de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Politistii romani au pus in aplicare 29 de mandate europene de arestare, au depistat 51 de persoane semnalate de statele membre ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, 282 de persoane care erau cautate in vederea participarii la o procedura judiciara si 4 persoane semnalate disparute de partenerii din statele Schengen.
Tot pe teritoriul Romaniei, au fost ridicate 15 documente, au fost gasite 57 de autovehicule si 2 placute de inmatriculare ce erau cautate de partenerii din Spatiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe in cadrul procedurilor judiciare.

Cele mai citite articole

Totodata, 225 de persoane cautate de autoritatile romane au fost identificate de partenerii straini pe teritoriul lor, in urma schimbului de informatii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala – Inspectoratul General al Politiei Romane.

Dintre acestea, 26 erau urmarite de Politia Romana, in baza unor mandate europene de arestare, 11 erau semnalate ca avand refuzul intrarii sau sederii pe teritoriul Schengen, alte 29 de persoane erau cautate pentru participarea la o procedura judiciara, iar 2 erau semnalate disparute de autoritatile romane. De asemenea, partenerii straini au identificat pe teritoriul lor 4 autovehicule si 18 de documente cautate de autoritatile romane in vederea indisponibilizarii sau pentru a fi folosite ca probe in cadrul procedurilor penale.

ZiarMM.ro

The post 7 zile: Peste 750 de persoane gasite de politistii romani si partenerii in statele Schengen appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole