785 de pacienti, din care 292 copii au ajuns la UPU Baia Mare, in doar 3 zile. Program de vizita restrictionat in spital

de WTA.ro

Unitatea de Primire Urgente (UPU) a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare (SJUBM) este luata cu asalt in ultima perioada de tot mai multi pacienti, mai ales la sfarsitul saptamanii cand, in doar 24 ore, se consulta si 275 de pacienti, se arata intr-un c0municat al unitatii medicale.

Personalul UPU a acordat asistenta medicala pentru 785 de pacienti, in perioada 14 februarie (ora 8:00) – 17 februarie (ora 8:00) anul curent. Din totalul prezentarilor, 292 au fost copii – 46 au avut varsta sub 1 an si 246 varste cuprinse intre intre 1 si 16 ani. 70 % dintre pacientii pediatrici care au beneficiat de serviciile specialistilor au prezentat infectii respiratorii.

“Referitor la gradul de urgenta, mentionam ca, din numarul total de prezentari din acest sfarsit de saptamana (785) doar 178 de pacienti au fost incadrati la cod rosu si galben si au necesitat asistenta medicala imediata, 166 dintre pacienti ramanand internati in cadrul spitalului nostru. Cel mai mare procent al persoanelor care au ajuns in UPU nu au constituit urgenta, fiind lasati la domiciliu cu recomandari de tratament, aceste cazuri putand fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicina de familie”, a precizat dr. Dan Roman, medic sef UPU din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

Cele mai citite articole

“Volumul de munca desfasurat in Unitatea de Primire Urgente a spitalului nostru este urias. In cursul anului 2019 s-au efectuat peste 83.000 de consultatii si interventii, iar in 2020, pana in dimineata zilei de 17 februarie, au fost inregistrate 11.200 de cazuri in UPU“, informeaza ec. Sorina Pintea, managerul Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

De asemenea, din cauza cresterii numarului cazurilor de afectiuni respiratorii, conducerea unitatii medicale anunta necesitatea limitarii vizitelor efectuate la bolnavii internati.

„Avand in vedere numarul mare de persoane care prezinta diverse probleme respiratorii si pentru a veni in sprijinul pacientilor internati in unitatea noastra medicala se impune luarea unor masuri privind restrictionarea programul de vizita. Astfel ca, incepand cu data de 17 februarie, accesul vizitatorilor este permis doar in intervalul 15.00 – 17.00”, a precizat managerul unitatii, ec. Sorina Pintea.

ZiarMM

The post 785 de pacienti, din care 292 copii au ajuns la UPU Baia Mare, in doar 3 zile. Program de vizita restrictionat in spital appeared first on ZiarMM.

Cele mai citite articole