8 activități în aer liber pe care le poți face în vacanța ta în Turcia

de WTA.ro

8 activități în aer liber pe care le poți face în vacanța ta în Turcia

Un cocktail de cultură, istorie bogată și ruine lăsate ca dovezi, orașe cosmopolite, relief deosebit, mâncăruri delicioase, un litoral superb și numeroase hoteluri luxoase, Turcia este un tărâm cu adevărat fascinant. Situată pe două continente și bine conectată cu părți importante ale lumii, această superbă țară merită explorată din plin. Și fără îndoială nu există o modalitate mai bună de a avea o vacanță de vis, cu experiențe inedite, decât dacă adaugi pe lista de călătorie și câteva activități interesante în aer liber. Iată ce sugestii avem pentru tine:

  • Vizitează orașul Istanbul

Centrul financiar, economic și cultural al Turciei și capitală istorică a țării, Istanbul este unul dintre cele mai importante orașe turcești. Vechi de peste 4.000 de ani, unic și misterios deopotrivă, acesta este renumit pentru cultura sa diversă. Poți vizita aici muzee și monumente importante, cum ar fi Moscheea Albastră, Palatul Topkapi și Hagia Sofia, sau poți explora Marele Bazar, strada de cumpărături Istiklal Caddesi, piețele populare și magazinele.

  • Mergi în croazieră pe fluviul Bosfor

O plimbare pe strâmtoarea Bosfor te va ajuta să descoperi o altă față a orașului Istanbul, în timp ce în subteran poți admira o rețea complexă de cisterne, respectiv un muzeu denumit și Palatul Scufundat.

  • Aventurează-te într-o plimbare cu balonul

Chiar dacă sunt multe locuri în lume unde poți face acest lucru, nimic nu se compară cu experiența minunată de care poți avea parte în Cappadocia. Zborul cu balonul cu aer cald deasupra peisajului selenar îți oferă șansa să descoperi un ținut magic și să te bucuri de priveliști uluitoare.

  • Ia în considerare activitățile de agrement ale resorturilor

Unitățile de cazare sunt un exemplu perfect al vieții moderne și tradiționale, al luxului, eleganței și opulenței. Pe lângă faptul că le oferă turiștilor servicii ireproșabile, poți găsi tot felul de hoteluri în Turcia cu o infrastructură extrem de bine dezvoltată pentru activități în aer liber. De la terenuri de tenis sau fotbal, parcuri acvatice și piscine până la spectacole, programe de animație, ateliere sau hamam, resorturile îi așteaptă pe turiști cu numeroase activități distractive.

  • Admiră minunatul muzeu în aer liber Goreme

Cele mai citite articole

Inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, muzeul include un întreg complex cu biserici și mănăstiri săpate în stânca ce delimitează această zonă de restul civilizației. Una dintre atracțiile principale este Biserica Întunecată, în interiorul căreia se găsesc morminte și fresce și care are peste 1.000 de ani vechime.

  • Răsfață-te pe plajele turcești și încearcă diverse sporturi nautice

Cea mai populară destinație turistică din Turcia este Antalya, un paradis al plajelor și sporturilor pe apă. Situată pe litoralul Mării Mediterane, stațiunea se bucură de 300 de zile însorite pe an, plaje lungi și nenumărate activități ce includ sporturi acvatice precum surfing, scuba diving sau kiteboarding. Orașul impresionează și prin arhitectura de excepție, precum și prin grădinile exotice ce se întind până aproape de plaje private.

  • Înoată în apele termale ale Turciei

Dacă îți dorești să te relaxezi la maximum în timpul vacanței, descoperă apele termale turcești, cunoscute pentru proprietățile lor curative. Cele mai cunoscute sunt bazinele termale Pamukkale, 17 la număr, unde apa are temperaturi ce variază între 35 și 100 de grade Celsius.

  • Zboară cu parapanta în tandem

Pasionații de adrenalină pot încerca un zbor cu parapanta. Este sportul de aventură perfect pentru o vacanță de vis în Turcia deoarece poți zbura deasupra munților și a altor zone fermecătoare, ce îți vor oferi amintiri extraordinare pentru următorii ani.

Turcia este cel mai bun pariu al tău dacă îți dorești un sejur interesant și plin de distracție. Ai la dispoziție atât de multe activități în aer liber încât nu-ți va fi de ajuns o singură excursie pentru a te bucura de tot ceea ce are această minunată țară de oferit. Așadar, fă-ți bagajele și pregătește-te pentru o vacanță palpitantă în acest loc superb și extrem de complex!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa