8 proceduri de chirurgie estetică accesibile și populare

de WTA.ro

Chirurgia plastică presupune orice reconstrucție sau modificare a aspectului unei părți a corpului. Intervențiile chirurgicale de acest fel se pot încadra în 2 mari grupe:

  • intervenții estetice: aici intră intervenții corectoare. Sunt intervențiile care necesită nu numai cunoștințele medicale ale chirurgului, dar și înțelegerea nevoii persoanei care solicită intervenția. De aceea comunicarea dintre chirurg și pacient este esențială pentru succesul rezultatului final.  
  • intervenții reconstructive: sunt acele intervenții prin care se reconstruiesc anumite părți ale corpului. Practic, chirurgul încearcă să reconstituie naturalul, dar nu trebuie uitat că metodele medicale nu sunt perfecte.

Întotdeauna la o astfel de intervenție estetică există avantaje și dezavantaje, de aceea este important ca acestea să fie discutate cu medicul chirurg înaintea efectuării intervenției. Așteptările pacientului trebuie să fie realiste, iar medicul specialist trebuie să comunice foarte bine avantajele și mai ales dezavantajele intervenției.

Trecem în revistă, în acest articol, procedurile de chirurgie estetică cele mai căutate.

Rinoplastia

Rinoplastia presupune schimbarea dimensiunii sau formei nasului. Decizia de a apela la rinoplastie poate avea la bază motive medicale, malformații congenitale, traumatisme, sau pur și simplu considerente estetice (de exemplu pacientul nu este mulțumit cu forma sau dimensiunea nasului). Rinoplastia se realizează sub anestezie generală și poate dura 2-3 ore, în funcție de complexitatea cazului. Recuperarea durează 2-3 săptămâni, iar rezultatele finale se vor vedea abia după un an. În ceea ce privește prețurile rinoplastiei, acestea diferă de la o clinică la alta. 

Mamoplastia de augmentare cu implant de silicon

Scopul acestei intervenții este mărirea sau corectarea formei sânilor, pe baza unor implanturi de silicon. Intervenția se realizează sub anestezie generală și durează aproximativ 2 ore. Incizia se poate face sub sân (șanțul submamar, în jurul areolei sau în axilă). Protezele de silicon se introduc în mușchiul mare pectoral. Recuperarea pacientei se realizează în 10-14 zile, iar spitalizarea nu depășește 48 de ore. 

Mamoplastia de reducere

Este vorba de fapt despre operația de micșorare a sânilor. Procedura chirurgicală este complexă, pentru că presupune îndepărtarea excesului de grăsime, țesut și piele. Intervenția durează aproximativ 3-4 ore și se face sub anestezie generală. Recuperarea durează 2-3 săptămâni, iar pacientei i se recomandă purtarea unei bustiere vreme de 6 săptămâni. 

Abdominoplastia

Cele mai citite articole

Este intervenția care presupune îndepărtarea excesului de piele și grăsime din zona abdomenului. Nu numai că se elimină pielea în exces, dar se întăresc și mușchii abdominali. Intervenția se face sub anestezie generală și durează între 4-5 ore. În cele mai multe cazuri, abdominoplastia este asociată cu liposucția abdominală. Recuperarea durează până în 2 luni, iar pacientului i se recomandă purtarea unei burtiere.

Liposucția (abdomen, zona lombară, coapse)

Este o procedură prin care este eliminat excesul de țesut adipos din anumite zone ale corpului. Procedura presupune injectarea unei soluții în zonele cu probleme, pentru ca ulterior să fie aspirată grăsimea dizolvată de soluția injectată. Procedura se realizează sub anestezie generală, are o durată de 2-3 ore, în funcție de complexitatea cazului. Recuperarea se face foarte repede, iar activitatea fizică se poate relua în 3 săptămâni. 

Augmentarea buzelor cu acid hialuronic (mărirea buzelor)

Procedura vizează forma și volumul buzelor. Acidul hialuronic oferă suport și formă buzelor. Intervenția se efectuează într-un timp relativ scurt, 15-30 de minute și se realizează sub anestezie locală. Acidul hialuronic introdus are efect aproximativ 6 luni -1 an, în funcție de tipul de produs folosit.

Transplantul de păr

Transplantul de păr presupune reducerea pierderii părului prin transferul părului dintr-o regiune în alta. 

Intervenția asupra ridurilor cu toxină botulinică

Atunci când este injectată toxina botulinică se produce o relaxare musculară în zona injectată, ceea ce duce la dispariția sau la ameliorarea ridurilor. Procedura se realizează într-o singură ședință, durează aproximativ 15 minute, se face fără anestezie, cu ajutorul unor ace extrem de fine. Disconfortul este minim. Rezultatele se văd în aproximativ 5 zile, iar efectul poate dura până la 6 luni.

Procedurile de chirurgie estetică se fac în urma recomandărilor medicului de specialitate care trebuie să explice foarte bine pacientului care sunt avantajele și mai ales dezavantajele unei asemenea intervenții și de asemenea care sunt așteptările realiste care sunt vizate de intervenție.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa