Oamenii uitați de primari: muncitori cu salopete sfâșiate spală cu clor străzile din București

de WTA.ro

Deși angajații salubrizării sunt printre cei mai expuși în fața epidemiei de coronavirus, aceștia ies echipați pe teren cu salopete rupte.

Pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei, seara de vineri a adus o imagine neașteptată. O cisterna încărcată cu soluție dezinfectantă tulbură liniștea străzii Reșița. În spatele mașinii, un muncitor trage de furtun, în timp ce colegul spală marginea șoselei, trotuarul și chiar băncile din fața blocului. 

Amândoi poartă echipament de protecție: combinezoane cu glugă și măști. Însă, niciunul dintre ei nu se protejează de o posibilă infecție cu coronavirus, deși se numără printre cei mai expuși angajați. Oamenii de la salubritate au combinezoanele larg sfâșiate în jurul picioarelor. 

După ce termină operațiunea, aceștia se urcă în echipament lângă șofer, al cărui singur scut în fața riscului este un pulover roșu.

Cisterna este inscripționată cu sigla Rosal, una dintre firmele care a participat la operațiunea de spălare a străzilor din sectorul 4, așa cum a confirmat directorul ADP Sector 4, Marian Goleac.

Cele mai citite articole

„La solicitarea primăriei Sector 4. Ei au solicitat și a venit fiecare cu ce poate. A venit ADP-ul, Rosal-ul, o societate care ne-a adus substanțe pentru așa ceva. Fiecare a contribuit”, spune Goleac.

Acesta susține că fiecare muncitor a primit echipament de protecție și un instructaj, care s-a făcut însă la nivelul firmei, nu la Primăria Sector 4.

De asemenea, recunoaște că unele dintre combinezoane s-au rupt. „Cine știe, s-o fi agățat. Combinezoanele au fost predate dimineață nou-nouțe. Știu că chiar s-au schimbat combinezoane după prânz, pentru că într-adevăr unele erau rupte”, a comentat șeful ADP Sector 4. 

Am contactat și purtătorul de cuvânt al Primăriei, care a transmis că preferă să răspundă în scris la orice întrebare. Nu am primit un răspuns până la momentul publicării acestei știri. 

În decretul instituirii stării de urgență, președintele Klaus Iohannis a decis să dubleze de la 30 la 60 de zile timpul în care autoritățile publice trebuie să răspundă cererilor cetățenilor și presei pentru informațiile de interes public.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa