Distanțarea socială, de cel puțin doi metri, pe care ar trebui să o respecte oamenii în timpul pandemiei de coronavirus este imposibilă în cazul persoanelor care fac naveta cu microbuze pentru a merge la serviciu.
Un cetățean care vine zilnic să muncească la București, de la Fierbinți-Târg, oraș aflat la 46 de kilometri de Capitală, a tras un semnal de alarmă asupra pericolului de îmbolnăvire al pasagerilor din cauza aglomerației din microbuze.
Realitatea Ialomițeană a publicat o fotografie în care se vede cât de înghesuiți sunt transportați oamenii.
Primarul: ”Nu știu ce-am putea face noi ca autoritate locală”
Primarul orașului Fierbinți-Târg, Dobre Pârvu, susține că știe despre situație și că a discutat cu reprezentanul firmei de transport, însă nu poate lua măsuri.
Cele mai citite articole
”Oamenii mi-au semnalat și mie situația. Am discutat cu reprezentantul firmei care mi-a spus că dacă pune mai multe microbuze nu mai e rentabilă cursa. I-am atras atenția să rezolve această situație, deși mă tem că oamenii ar putea rămâne în imposibilitatea de a se deplasa la serviciu. Dar nici în aceste condiții nu pot merge pentru că nu se păstrează distanța socială. Chiar nu știu ce-am putea face noi ca autoritate locală pentru a rezolva problema. Sper să găsim înțelegere la reprezentantul societății de transport și să pună încă un microbuz la dispoziția navetiștilor”, a declarat edilul primarul orașului Fierbinți-Târg pentru Realitatea Ialonițeană.
Transportator: ”Am băgat autobuze urbane pe traseu”
Libertatea a obținut și reacția societății de transport Drimo Inter Trans SRL: ”Nu scrie nicăieri în lege că mijloacele de transport trebuie să respecte distanța socială. Cetățeanul ar cam trebui să stea acasă. Noi la ora asta nu prea mai avem pasageri. Ținem cursele doar pentru că mai trebuie să meargă la serviciu navetiști, care au abonamente lunare. Mai sunt câțiva, pentru că în zona aia mulți au mașini personale și se strâng câte cinci persoane și pleacă la serviciu. Nimeni nu-i controlează.
Am avut o zi, două, mașini mai mici pe traseu pentru a încerca să limităm puțin costurile. După sesizările făcute am revenit pe traseu cu autobuze urbane, care au 58 de locuri în picioare, deși mergem în pierdere.
Dacă lăsam pe jos pe vreunul ce făcea? Își pierdea serviciul, nu? Dacă mi-ar spune legea că dacă am 40 de locuri în mașină, pot să transport doar 10 persoane, asta fac.
Ce, în mijloacele STB se respectă distanțarea socială? Vorba aia, a fost aglomerație la ditamai Aeroportul Otopeni.
Deocamdată, transportul județean și interjudețean nu este suspendat. N-avem ce face. Trebuie să mergem, altfel ni se suspendă licențele. Trebuie să ne adaptăm. E o perioadă ciudată”.