Cum alegi ceasul de mana perfect pentru evenimentul la care esti invitat/a?

de WTA.ro

Ceasurile de mana sunt, de foarte multa vreme, accesorii vestimentare deosebite. Mai presus de utilitatea si de functionalitatea ceasurilor este caracterul estetic al lor. Atat doamnele, cat si domnii aleg sa poarte un ceas de mana deosebit la evenimentele la care sunt invitati, precum si la intalnirile si ocaziile mai speciale.

Exista un magazin online care prezinta o oferta foarte bogata de ceasuri de mana tuturor persoanelor interesate, atat ceasuri de mana sport si casual, pentru femei sau pentru barbati, cat si ceasuri de mana elegante sau fashion, pentru ocazii speciale. Ceasul de mana nu este o relicva a trecutului, cu o functionalitate depasita, ci este un accesoriu al viitorului, cu un caracter estetic impresionant, fiind totodata un indicator al statutului si o piesa care intregeste orice tinuta vestimentara.

Criteriile pe baza carora clientii isi aleg ceasurile de mana

In primul rand, ceasul de mana se alege in functie de evenimentul la care urmeaza sa participe purtatorii sau purtatoarele, dar si de stilul vestimentar adoptat. Prima intrebare pe care trebuie sa si-o puna potentialii clienti este unde vor purta respectivul ceas. Pentru tinutele elegante, ceasul este un fashion statement, un indicator al statutului social, dar poate fi si foarte discret, in ton cu vestimentatia aleasa. Ceasurile elegante, cu un design clasic, au in general o curea subtire si un cadran mic, dar pot avea si o curea impunatoare din punctul de vedere al materialului folosit si al stralucirii acesteia.

Cele mai citite articole

La evenimentele de seara, la tinutele elegante, este obligatoriu sa fie purtat un ceas elegant. Ceasul de dama elegant trebuie sa fie finut, cu stil, asortat cu restul accesoriilor, cu verigheta sau inelele, cu bratara, cerceii sau colierul. Ceasul elegant nu trebuie sa aiba cifre, poate doar cateva cifre romane mici si discrete. In ceea ce priveste ceasurile barbatesti elegante, acestea trebuie sa fie corect asortate si sa aiba o curea neagra, care denota eleganta si rafinament.

In cazul in care sunt invitati la un eveniment de zi, persoanele interesate trebuie sa opteze pentru un ceas casual, cu un cadran mai mare, care iese in evidenta, si cu o curea metalica sau din piele maro sau alte culori. Culoarea ceasului sau a cadranului trebuie asortata cu restul accesoriilor. In cazul domnilor, cureaua sau catarama de la curea si pantofii trebuie sa se asorteze cu ceasul, care poate fi cu cifre romane sau arabe.

In cazul in care purtatorii sunt invitati la evenimente in aer liber, atunci ceasul ales trebuie sa fie unul sport, in ton cu tinuta. Un eveniment in aer liber in weekend, un gratar cu prietenii sau o excursie la munte impune o tinuta comoda sau sport, care trebuie asortata cu ceasuri colorate, supradimensionate. Ceasurile pentru evenimentele in aer liber pentru barbati pot avea curea de silicon sau metalica, iar cadranul poate avea afisaj electronic.

Alegerea ceasului potrivit este o investitie pe termen lung. Oamenii trebuie sa tina cont de natura evenimentului la care sunt invitati si de stilul vestimentar ales pentru a nu da gres cu alegerea facuta.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa