Înaintea declanșării pandemiei COVID-19, în oricare zi din cursul săptămânii și chiar sâmbăta și duminica dimineața traficul rutier pe bulevardul Oituz din Onești se desfășura cu greutate, și asta nu doar din cauza numărului mare de mașini, ci și a trecerilor de pietoni numeroase.
De la intersecția cu strada Poștei (cea cu Spitalul) și până la sensul giratoriu de la ieșirea din oraș spre Brașov am numărat nu mai puțin de 13 treceri de pietoni, extrem de multe în condițiile în care bulevardul Oituz este totuși infim în raport cu alte bulevarde din marile orașe.
A 13-a trecere de pietoni, semaforizată, a apărut la intersecția cu strada Tineretului, în dreptul Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” (foto mic), asta după ce, acum câteva luni, o altă zebră a tăiat carosabilul 200 de metri mai jos, la Primărie.
Cele mai citite articole
Înțesat cu treceri de pietoni, bulevardul Oituz a devenit o corvoadă pentru șoferi, traficul desfășurându-se mai tot timpul bară la bară.
“Numai în orașele mici se întâmplă așa ceva! În București ori în Brașov nu sunt treceri chiar la orice intersecție. Păi, numai de la intersecția cu Spitalul și până la Primărie sunt șase treceri de pietoni, deși vorbim de doar câteva sute de metri! Nu trebuie să fie câte o trecere de pietoni pentru fiecare obiectiv de pe partea opusă a străzii, să ai trecere ca să mergi în parc, trecere ca să te duci la biserică, etc. Cred că se exagerează! Chiar nu se poate merge pe jos 50 de metri?!!!”, a comentat un șofer.
Surse din cadrul DPP susțin că câteva treceri de pietoni de pe bulevardul Oituz urmează a fi desființate.