LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2019. Prezenţă la vot comparativ cu turul I. Dăncilă şi Iohannis au votat

de WTA.ro

UPDATE 11.00 Prezenţa la vot în ţară

Prezenţa la vot în România la ora 11.00 a atins 11,39% şi a fost depăşit pragul de două milioane de votanţi. Comparativ cu turul I al alegerilor prezidenţiale, sunt cu 70.000 de mai puţin alegători în această duminică. 

În diaspora, au votat peste 420.000 de români.

Prezenţa la vot pe judeţe

1. Teleorman – 15,4%

2. Olt – 14,67%

3. Ilfov – 14,43%

4.Constanţa – 14,26%

5.Giurgiu – 13,8%


UPDATE 10.40 Paleologu a votat într-o zi ruşinoasă“

Fostul candidat al PMP la alegerile prezidenţiale Theodor Paleologu a declarat că în al doilea tur a votat „împotrivă”, spre deosebire de primul tur, când a votat „pentru schimbare”. „Este o zi tristă, o zi ruşinoasă pentru România, în care, de fapt, nu există nicio speranţă de schimbare. Românii votează între două catastrofe“, a declarat Paleologu. (Detalii aici)  

UPDATE 10.30 Dan Barna a votat la Sibiu


UPDATE 10.20 Mesajul românului cu plăcuţe anti-PSD, după ce a votat în turul II la alegerile prezidenţiale

Răzvan Ştefănescu, românul stabilit în Suedia care a stârnit un uriaş scandal după ce a condus o maşină cu plăcuţe anti-PSD, a transmis un mesaj pentru români. (Detalii aici)

UPDATE 10.00 Prezenţa la vot

La ora 10.00 prezenţa la vot a atins 6,87%, cu peste 1.250.000 de votanţi prezenţi la urne. Comparativ cu turul 1, în această duminică au ieşit cu 3.346 mai puţini alegători.

În diaspora, prezenţa la vot bate recordul. Numărul alegătorilor care au votat la secţiile din străinătate a depăşit 398.000, la ora 10.00, în timp ce, în primul tur, până duminică la aceeaşi oră votaseră cu peste 80.000 de români mai puţin (315.042 de voturi). (Vezi ţările din străinătate cu cei mai mulţi votanţi)


UPDATE 09.15 Un român „colindă“ parcările din Germania şi duce şoferii de TIR la vot cu maşina personală

Cele mai citite articole

Românii din Diaspora se mobilizează exemplar pentru a vota la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale (Detalii aici)


UPDATE 09.02 Preşedintele Klaus Iohannis a votat la Liceul Jean Monnet. 

Şeful statului a fost aşteptat de premierul Ludovic Orban şi de echipa de campanie a PNL. 

„Am votat pentru o Românie modernă, europeană. Votăm pentru direcţia în care va merge România mai departe. Azi e ziua campionilor cu ştampila votat în mână. Dragi români, fiţi toţi campioni cu ştampila în mână. Am emoţii, aşteptăm diseară rezultatul. Important e să se meargă la vot“, a declarat Iohannis. (Detalii aici)

FOTO Inquam 

UPDATE 09.00 Prezenţa la vot: 3,3%

La această oră prezenţa la vot a depăşit 3% în România. Peste 600.000 de alegători au fost deja la urne, până la ora 09.00, pentru a-şi alege preşedintele. Spre comparaţie, în primul tur, duminică la ora 09.00 prezenţa la vot era 3,5%, cu 640.000 de votanţi. 
În diaspora, au votat peste 385.000 de români.

UPDATE 08.20  Formă extremă de protest în urma unui accident mortal: „Oamenii vor să boicoteze alegerile şi să blocheze circulaţia pe Valea Oltului“

Sătui de tot fie victime în „capcana morţii” de pe DN 7 / E81, sătui de incompetenţa autorităţilor, zeci de localnici din Câineni – Vâlcea au ieşit sâmbătă seara să protesteze pe Valea Oltului. Oamenii din localitate au declanşat un protest spontan care va continua şi duminică. Susţin că vor boicota şi votul (Detalii aici).

UPDATE 08.17 Orban a votat pentru „o Românie în care instituţiile statului să servească cetăţeanul“

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban a declarat duminică, după ce a votat la alegerile prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care să se dezvolte, o României în care instituţiile statului să servească cetăţeanul şi în care legea e lege pentru toţi. (Detalii aici)

UPDATE 08.08 Dăncilă a votat pentru o Românie „care să meargă înainte“

Prezidenţiabilul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, după ce a votat în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi, spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăţi. (Detalii aici).

FOTO Mediafax 

UPDATE 07.40 Gabriela Firea a votat pentru o Românie în care toţi cetăţenii „să fie respectaţi“

„Am votat pentru un dialog mai direct cu toţi cetăţenii din România. De asemenea, pentru pluripartidism, cred că au trecut acele epoci în care exista un singur partid – partidul unic”, a spus Firea. Gabriela Firea a afirmat că şi-ar dori „mai multă înţelegere, mai multă armonie”, „mai puţină vrajbă, mai puţine tensiuni, un dialog civilizat şi mai deschis”.
FOTO Inquam / Alexandru Prepelita
O organizaţie PNL acuză PSD că a împânzit secţiile de votare cu specimene de vot anulat în dreptul candidatului Klaus Iohannis
Organizaţia PNL Bistriţa acuză PSD că a apelat la o practică condamnabilă chiar dacă subtilă pentru a descuraja alegătorii să voteze cu Klaus Iohannis. (Detalii aici)

Prezenţa la vot în ţară la ora 08.00

Conform BEC, 239.458 de alegători au votat până la ora 8:00, preponderente fiind categoriile de vârstă 45 – 64 de ani şi persoanele de peste 65 de ani. Cei mai numeroşi sunt alegătorii din municipiul Bucureşti, unde peste 22.000 de persoane votaseră deja la ora 8. În clasament urmează Constanţa, cu peste 11.000 de alegători. 
Peste 18,2 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi, duminică, să-şi exprime opţiunea electorală într-una dintre cele 18.748 de secţii de votare organizate în ţară.
Votarea are loc până la ora 21.00, dar secţiile unde sunt cozi pot rămâne deschise până la ora 23.59.

Prezenţa la vot în diaspora la ora 08.00

În străinătate, procesul electoral a început în noaptea de joi spre vineri şi continuă până luni, la ora 7.00. Duminică dimineaţă, la ora 08.00, votaseră aproape 385.000 de persoane în diaspora. 

Citeste mai mult pe aici

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa