Din ce in ce mai multi barbati isi indreapta atentia catre articole vestimentare elegante, pe care le pot purta pe timpul iernii, pentru a conferi un plus de rafinament si de eleganta tinutelor, dar si pentru confortul termic pe care il asigura. Aceste articole vestimentare sunt reprezentate de haine blana barbati care, pana nu demult, erau specifice vietii rurale, sub forma cojocului.
Vremurile s-au schimbat si hainele de blana barbatesti sunt articole vestimentare moderne, cautate de catre barbati in primul rand pentru calitatea materialelor folosite si pentru rezistenta acestora.
Hainele de blana confectionate doar din piele si din blana naturala trebuie bine ingrijite, intretinute si curatate, precum si depozitate in conditii ideale in perioada in care nu sunt folosite, si anume in perioada verii. Cu un exterior din piele naturala de miel, vopsita si prelucrata pentru a obtine materialul ideal pentru haina de blana, piele nappa si velur de miel, cu un interior din blana naturala de miel, cu rol izolator impotriva frigului, haina de blana trebuie intretinuta cu multa atentie, pentru a rezista o perioada cat mai indelungata.
Cele mai citite articole
Cum pastrezi haina de blana barbateasca in perioada verii?
Haina de blana este o piesa care nu se demodeaza, indiferent cat de mult sta in dressingul femeilor sau al barbatilor, deoarece nu numai doamnele pot purta o haina de blana, ci si barbatii. Pentru a putea fi purtata mai multe sezoane, haina de blana trebuie pastrata in cele mai bune conditii si trebuie sa fie curatata inainte de a fi asezata in dulap, atunci cand vine vremea calda. In cazul in care haina de blana barbateasca nu este pastrata si depozitata in conditii potrivite, intr-un mediu propice, la o temperatura si la un nivel de umiditate optime, este foarte probabil ca aceasta se se degradeze in timp si sa nu mai poata fi folosita.
Haina de blana trebuie asezata pe un umeras special din lemn, nu din metal sau din plastic, intrucat acestea pot deteriora blana si nici nu tin haina intr-o pozitie optima, in asa fel incat aceasta sa nu isi schimbe aspectul. De asemenea, este important de avut in vedere ca, dupa fiecare sezon rece, haina de blana sa fie dusa la o curatatorie speciala, astfel incat sa fie depozitata fara praf si particule de murdarie. Haina de blana nu se depoziteaza intr-un sac de plastic, pentru ca, intr-un asemenea material, exista riscul deteriorarii. Temperatura ideala pentru depozitarea hainei de blana barbatesti cu exterior de piele este de 15 grade Celsius, cu o umiditate intre 45% si 50%, intr-un loc in care nu exista molii.
Intretinerea si curatarea hainei de blana este foarte importanta pentru prelungirea duratei de viata si de utilizare a acesteia. De aceea este bine ca utilizatorii sa tina cont de sfaturile specialistilor, sa cerceteze cu atentie croiala, cusaturile si etichetele hainei de blana, sa aeriseasca cat mai des dulapurile, sa lase haina de blana sa se bucure de aer proaspat, sa evite solutiile chimice, precum naftalina, si sa aleaga mai degraba bilutele parfumate din cedru sau pernutele din lavanda.