Locuiești în Brașov? Iată ce-ți poți comanda de mâncare în această zonă montană

de WTA.ro

Municipiul Brașov este una dintre cele mai cunoscute destinații de weekend sau de concediu printre români și numai. Situarea sa în mijlocul unei zone montane facilitează accesul la pârtiile de schi și la traseele montane. În plus, este un oraș cu vestigii de sute de ani, care fascinează prin poveștile pe care le ascund. Locuitorii Brașovului sunt mândri de orașul lor, dar și de atmosfera culturală și gastronomică. Sunt multe restaurante cu specific divers, care oferă o paletă largă de preparate gustoase și creative. Comenzile online le permit celor care locuiesc în Brașov să aibă acces rapid la orice mâncare pe care și-o doresc. Descoperă, în continuare, câteva preparate delicioase pe care le poți comanda în Brașov.

Ciorbă ardelenească

Pentru iubitorii de mâncare ca la mama acasă, posibilitatea de a comanda o ciorbă ardelenească bine gătită este un mare avantaj. Această ciorbă acrită cu oțet este ideală, atunci când vrei ceva care să te revigoreze, dar care să-ți ofere și un aport nutrițional adecvat. Gustul proaspăt al țelinei, ardeiului gras, morcovului și cartofului se îmbină cu savoarea cărnii de porc dar și cu textura ouălor și a smântânii și cu aroma inconfundabilă a tarhonului. Ciorba ardelenească este un preparat care nu va dispărea din meniurile brașovenilor, pentru că este foarte gustoasă.

Pui Teriyaki cu quinoa

Pasionații de călătorii în lumea gusturilor exotice îndrăgesc acest preparat japonez. Puiul este gătit la cuptor și apoi așezat în sosul Teriyaki, care conține sos de soia, ghimbir, susan, lămâie și miere de albine. Puiul se servește alături de quinoa și felii de ardei gras și dovlecel, fierte. Acest preparat se face rapid, iar savoarea sa este accentuată de simplitatea preparării. Rezultatul este un produs sănătos și ușor.

Pizza Calzone

Pizza este un preparat foarte popular, așa că, probabil, ai încercat multe variante, de la Quattro Stagioni la Diavola sau Prosciutto e funghi. Calzone reprezintă o alternativă la pizza obișnuită, cu blat peste care se așează toppingul. Calzone se pregătește similar celorlalte tipuri de pizza, dar, înainte de coacere, se îndoaie, astfel încât toppingul devine o umplutură. Rezultatul este un preparat delicios, perfect pentru cei cărora le place să mănânce cu mâna, fără să pară neîndemânatici. 

Calzone se mănâncă mai ușor decât pizza obișnuită, astfel că este potrivită și la birou sau în medii în care nu vrei să murdărești mobila sau covorul. Umplutura constă, de obicei, din diverse tipuri de salam, mozzarella, ricotta, dar și ciuperci sau cașcaval.

Bulz tradițional

De origine păstorească, bulzul reprezenta, cândva, alimentul de bază pentru oamenii din această categorie profesională. Astăzi, bulzul este o adevărată delicatesă, mai ales, pentru locuitorii din mediul urban care vor să încerce un preparat tradițional românesc. Bulzul conține doar mălai, sare, apă, brânză de burduf și smântână dar este delicios. După ce se fac bilele din mămăligă și celelalte ingrediente, se frig pe grătar. Uneori, bulzul se servește gratinat cu ou și smântână, pentru un plus de savoare. 

Papanași

Dintre deserturile copilăriei, papanașii ne vin imediat în minte. Acest desert a încântat generații și continuă să fie în topul preferințelor românilor. Într-un papanaș, se întâlnesc aromele care ne fac să îndrăgim deserturile: vanilie, scorțișoară și savoarea fructelor din dulceață. Un papanaș reușit nu încântă doar papilele gustative, ci și ochiul. Revărsarea de dulceață și smântână trezește, instantaneu, pofta de dulce, de aceea, puține persoane pot rezista unui papanaș.

Cand comanzi ceva de mâncare în Brașov, alege și unul dintre preparatele pe care ți le-am prezentat mai sus. Vei descoperi gusturi tradiționale dar și exotice, plus consistență și un aspect irezistibil. 

Te-ar putea interesa