Amenajarea locuinței după regulile Feng Shui. Sfaturi și produse recomandate

de WTA.ro

Cultura chinezească se bazează pe echilibrul din natură pentru a aduce bunăstare și liniște. Arta Feng Shui reprezintă uniunea dintre vânt și apă, elemente vitale care sunt asociate cu sănătatea și prosperitatea celor care le aplică principiile în interiorul locuinței. 

Dacă și tu îți dorești să atragi energii pozitive în viața ta, poți lua în considerare amenajarea casei în stilul Feng Shui. Iată care sunt principalele reguli după care te poți ghida:

Ai grijă la culori

Pentru a alege nuanțele potrivite, este important să știi că echilibrul se obține prin armonizarea unei palete de culori complementare care emană o stare de liniște. Optează pentru nuanțe calde, pastelate, precum bej, portocaliu sau verde care să se potrivească frumos cu obiectele Feng Shui pe care urmează să le introduci în decor. 

Ai grijă, anumite culori sunt asociate cu stări de spirit negative atunci când ne referim la Feng Shui. Spre exemplu, rozul agită, roșul crește starea de nervozitate, iar albastrul poate scădea energia. Încearcă să eviți culorile puternice și alege, mai degrabă, elemente din piatră sau lemn, pentru a crea o uniune mai intensă cu mediul înconjurător. 

Poziționează corect piesele de mobilier

Dacă ai posibilitatea, poți începe amenajarea când camera este complet goală. Adaugă patul, șifonierul sau dressingul, noptierele, comoda ori canapeaua. Fiecare încăpere trebuie să fie cât mai aerisită posibil, fără să conțină obiecte inutile care creează senzația de dezordine sau de spațiu înghesuit. 

De asemenea, principiile Feng Shui recomandă să eviți amplasarea oglinzilor în dormitor. Explicația este una simplă: acesta este un spațiu intim, iar reflexia imaginilor poate deveni obositoare și intruzivă. 

Iluminează echilibrat fiecare încăpere

Lumina naturală ar trebui să fie principala sursă de bunăstare și liniște din casa ta. Acolo unde nu este posibil să o obții, optează pentru veioze, lămpi sau lustre care emană lumină caldă. Aceasta face tranziția dintre zi și noapte mai ușoară și îți permite să adormi mai ușor. 

În ceea privește dormitorul, dacă nu vrei să fii trezit devreme de razele soarelui, poți aplica jaluzele orizontale sau verticale opace. Mai mult, este important să reții că fiecare încăpere are rolul său într-o casă:

  • livingul: această încăpere este destinată timpului petrecut cu familia sau cu prietenii. În cazuri ideale, este amplasată în fața casei sau a apartamentului, potrivit principiilor Feng Shui;
  • bucătăria: supranumită în arta chinezească și „inima locuinței”, bucătăria este locul care atrage toate energiile care te hrănesc–fizic, financiar, psihic și sufletește;
  • dormitorul: fiind un spațiu conjugal, patul este indicat a fi lipit de un perete, cu fața spre ușă. După cum ai aflat deja de mai sus, evită folosirea oglinzilor în această cameră, dacă nu vrei să riști să inviți o a treia persoană în viața de cuplu;
  • baia: este locul în care se concentrează elementul apă, esențială pentru viață, iar acest element reprezintă bogăția și prosperitatea, totodată având o influență puternică asupra celorlaltor energii ale casei. Prin urmare, pentru a nu pierde bani este recomandat să evităm albastru și negru în baie.

Amenajarea unei locuințe în stil Feng Shui poate reprezenta o provocare, mai ales atunci când presupune lucrul cu un design deja existent. 

Nu uita să organizezi spațiul astfel încât să existe cât mai puține obiecte care nu au o întrebuințare specifică sau pe care nu le folosești în mod constant. 

Te-ar putea interesa