Mirosul este unul dintre simțurile care ne determină să intrăm și să rămânem într-un spațiu. Sigur ți s-a întâmplat măcar o dată să fii atras de o aromă într-un magazin, să fii mai eficient atunci când la birou respiri un aer proaspăt și să dormi mai bine în liniștea căminului tău după ce ai folosit un parfum plăcut la tine acasă. Un difuzor profesional de arome oferă efecte benefice asupra stării mintale în fiecare zi și poate fi utilizat în locuințe sau în spații de birouri.
Mai jos vei găsi câteva avantaje în alegerea unui astfel de difuzor profesional și care sunt tipurile disponibile pe piață:
Tipuri de difuzoare de aromă
Prima variantă de aromaterapie a funcționat pe baza căldurii emanate de la o lumânare. Sigur îți amintești acele suporturi în care adăugai câteva picături de ulei esențial care atunci când se încălzea emana un miros plăcut. Lucrurile au evoluat, iar în prezent există mai multe tipuri de difuzoare de aromă, în funcție de modalitatea prin care sunt dispersate particulele de ulei parfumat în aer. Ele pot fi cu ultrasunete, cu aerosoli sau cu evaporare.
Difuzoare profesionale de aromă pentru birouri sau spații mari
Unul dintre cele mai populare modele de difuzor de arome funcționează pe bază de ulei esențial și apă. Acest amestec, folosind o tehnologie de ultimă generație, va fi transformat într-un abur ce va fi eliberat în permanență în spațiu în care este amplasat. De asemenea, funcționează și ca umidificator pentru încăperile precum birourile sau spațiile comerciale mari în care aerisirea nu se face în mod natural, ci prin sisteme de ventilație. Un astfel de dispozitiv profesional te va ajuta să ajustezi intensitatea aromelor dispersate în aer în funcție de preferințe sau de anumite intervale orare. Îl poți controla chiar și de la distanța, cu ajutorul telecomenzilor ori a aplicațiilor de pe telefonul mobil.
Alegerea se face și în funcție de spațiul unde îl vei folosi, de cât de mare este suprafața. De exemplu, difuzoarele profesionale de la Market Aroma sunt potrivite atât pentru încăperi de dimensiuni mici, cât și pentru cele mari, precum restaurante, spații de birouri, magazine sau saloane.
Ce arome să utilizezi în funcție de locație
Un alt avantaj al difuzoarelor profesionale este dat de intensitatea aromelor și de varietatea lor. Uleiurile esențiale parfumate sunt disponibile în numeroase note, de la fresh, florale și fructate și până la orientale, citrice sau gourmand.
Alegerea aromelor se face în funcție de preferințe, dar și de câteva considerente ce țin de locația în care va fi folosit difuzorul. Acasă, pentru relaxare, poți opta pentru uleiuri naturale de lavandă, mușețel, eucalipt sau mentă. Dacă alegi un difuzor de aromă pentru birou, atmosfera ideală va avea miros de iasomie sau fresh, de citrice, precum portocală, grapefruit și rozmarin. Pentru spațiile mari în care ajung destul de multe persoane, poți alege un neutralizator de mirosuri, care lucrează împotriva fumului, a mirosului corporal și a mirosului de animale. Iar într-o cafenea, de exemplu, este ideal să adaugi un strop de aromă folosind un amestec bogat de cafea, ciocolată, ozon proaspăt și note marine
Aromaterapia este cunoscută beneficiile pe care le aduce minții și corpului, astfel că un difuzor profesional de arome te poate ajuta să obții un ambient ideal. Asigură o atmosferă caldă și primitoare într-un spațiu personal sau oferă experiențe aromatice într-un mediu de afaceri, precum la birou sau într-un loc unde lucrezi cu clienții. Un spațiu aerisit și plăcut parfumat va fi întotdeauna apreciat și va oferi oricărei persoane o senzație de bine.