Rolul echipamentelor de antrenament în maximizarea performanței în arte marțiale

de WTA.ro

Dacă ești curios să afli ce tip de echipament pentru antrenament porți, atunci când practici arte marțiale, vei găsi aici răspunsurile de care ai nevoie. Chiar dacă se deosebesc de sporturile de contact prin tehnică și filozofia din spatele disciplinei, artele marțiale pot fi asociate și unui anumit risc de accidentare. În plus, la antrenamente, dar și în competiții oficiale, elementele de calitate ale unui echipament pot asigura un nivel ridicat al performanței. Vezi recomandările noastre și alege apoi cele mai bune soluții. În oferta Knockout Store găsești ceea ce cauți pentru echipamentul tău de arte marțiale!

Kimono 

Kimonoul este elementul definitoriu al unui echipament de arte marțiale. În funcție de disciplina practicată, poate varia din punct de vedere al cromaticii. La BJJ, există și kimonouri albastre, în timp ce la judo sau karate, albul este nuanța de bază a acestui articol vestimentar.

Calitatea și croiala materialului, precum și dimensiunile unui kimono, reprezintă factorii-cheie ce garantează performanța în ring sau pe tatami. În cazul unor antrenamente cardio, esențiale pentru condiția fizică și nivelul de mobilitate, kimonoul poate fi înlocuit de tricou / maiou și șort pentru sporturi de contact

Centură de arte marțiale

Centurile colorate, purtate de practicanții artelor martiale în ring sau la antrenamente, indică nivelul de pregătire al acestora. În plus, liniile transversale (danii) descriu în detaliu experiența dobândită. Semnificația lor sau scara cromatică variază de la o artă marțială la alta.

Mănuși de protecție 

Spre deosebire de sporturile de contact, precum MMA, muay thai sau box, artele marțiale sunt asociate unui nivel redus de contact fizic agresiv. Însă pentru un plus de siguranță la antrenamente, pot fi purtate mănuși de protecție. Disponibile în diferite stiluri și materiale, protejează adecvat încheieturile și mâinile sportivilor. 

Cască de protecție 

Casca de protecție poate fi purtată atât în cadrul sesiunilor de pregătire, cât și la unele competiții de arte marțiale pentru amatori. Modelul ideal se potrivește perfect pe forma și dimensiunile capului, are un strat de protecție din spumă adecvat și asigură un unghi de vizibilitate foarte bun. 

Proteza dentară 

Cele mai citite articole

Loviturile de picior sau de braț, frontale sau aplicate pe traiectorii sub forma unui arc de cerc, pot cauza leziuni la nivelul danturii. De asemenea, în urma unui astfel de impact, mandibula poate suferi anumite fracturi. De aceea, rolul protezei dentare este esențial în arte martiale și sporturile de contact. 

Protecție pentru trunchi

La antrenamente, purtarea unei protecții pentru zona trunchiului (body armour) previne riscul de leziune produsă la nivelul organelor interne vitale. De asemenea, poate minimiza riscul de fractură a unor elemente din structura sistemelor musculo-scheletice median și superior. 

Protecție inghinală

O protecție pentru zona inghinală protejează organele genitale de leziuni. Produsul ideal asigură nivelul optim de confort. În funcție de specificul disciplinei sportive, se poate opta pentru protecții inghinale robuste, cu o cupă din plastic dur și o curea de susținere, sau pentru protecții inghinale cu o cupă din spumă moale

Tibiere

În cazul unor lovituri de tip low kick ce își găsesc ținta, tibierele purtate la antrenamente protejează zona inferioară a picioarelor. Impactul dur al unei lovituri puternice poate cauza fracturi de os, musculare sau de ligament, de impact asupra disponibilității sportivului în sală sau la competițiile oficiale.

Vrei să te echipezi corect și complet pentru arte marțiale? Ține cont de aceste informații și alege din oferta Knockout Store soluțiile potrivite pentru tine, în funcție de specificul disciplinei sportive pe care o practici, bugetul pe care îl ai la dispoziție sau preferințele pentru un anumit brand de echipament. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa