3 sfaturi esențiale pentru amenajarea unei garsoniere destinate închirierii 

de WTA.ro

Planifici să îți închiriezi garsoniera și nu știi de unde să începi amenajarea? Dacă îți dorești ca spațiul să fie atrăgător pentru potențialii chiriași, dar și eficient și economic pentru tine, descoperă mai jos trei recomandări care te vor ajuta să amenajezi perfect o garsonieră pentru închiriere! Vei afla care sunt piesele de mobilier potrivite, cum să optimizezi spațiul și cum să alegi gama de culori care poate atrage o gamă largă de chiriași. De asemenea, vei învăța cum să te asiguri că garsoniera ta este pregătită pentru piața de închirieri! 

3 sfaturi pentru amenajarea unei garsoniere destinate închirierii 

  • 1. Alege piesele de mobilier potrivite pentru amenajarea garsonierei  

Amenajarea unei garsoniere pentru închiriere poate fi o provocare din cauza spațiului redus. Cu toate acestea, mulți chiriași preferă locuințele bine organizate, care oferă soluții de economisire a spațiului. Atunci când alegi mobilierul potrivit este important să iei în considerare atât funcționalitatea, cât și calitatea acestuia. 

Piesele de mobilier cu multiple funcții, precum o canapea extensibilă care poate oferi loc suplimentar în cameră când este ridicată, ori o masă pliabilă ce poate funcționa atât ca birou, cât și ca loc de servire ajută la organizare, fără a compromite confortul. 

Chiar dacă inițial poate părea tentant să economisești bani prin achiziționarea de mobilier ieftin, pe termen lung, piesele de calitate se dovedesc a fi mai rentabile. Acestea sunt mai durabile și au un aspect estetic mai plăcut, iar acest lucru va crea o impresie bună asupra potențialilor chiriași. Nu ezita, deci, să investești în mobilier de calitate în garsoniera de închiriat!  

  • 2. Optimizează spațiul din garsonieră 

O planificare inteligentă a spațiului poate face spațiul să pară mai mare și mai deschis, aspect esențial pentru o amenajare eficientă a unei garsoniere de închiriat. Poți realiza acest lucru prin utilizarea unui mobilier multifuncțional, dar și a unor panouri sau perdele care pot separa diferite zone ale garsonierei. De exemplu, delimitare clară a zonei de living de cea de dormit, sau bucătăria de restul spațiului va îmbunătăți funcționalitatea și va ajuta la crearea unui sentiment de ordine. 

Cele mai citite articole

Deși garsonierele sunt mici, există tehnici de design prin care poți face spațiul să pară mai mare decât este în realitate. Folosește culori deschise pe pereți și mobilier și alege mobilierului cu linii simple și curate, pentru a transforma o garsonieră mică într-un spațiu atractiv și funcțional pentru potențialii chiriași!  

  • 3. Folosește un design neutru pentru a atrage o gamă largă de potențiali chiriași 

Alegerea unui design neutru poate fi o strategie eficientă atunci când vine vorba de amenajare. O paletă cromatică ce include culori precum alb, gri, bej sau maro deschis este o alegere excelentă. Aceste culori nu se demodează, sunt ușor de asortat cu diverse piese de mobilier și creează un spațiu relaxant și calm.

Într-un design neutru, decorul trebuie să fie minimalist, așa că evită încărcarea inutilă a camerei. Poți folosi accesorii pentru a adăuga personalitate spațiului, dar este important să le alegi cu atenție. Optează pentru perdele, covoare sau perne decorative în culori și modele neutre, pentru a se potrivi cu restul amenajării. Pentru a adăuga căldură spațiului, poți utiliza corpuri de iluminat cu lumină caldă. În acest fel vei crea un spațiu confortabil, relaxant și atrăgător pentru potențialii chiriași. 

Cum să te asiguri că garsoniera ta este pregătită pentru piața de închirieri? 

Primul pas în pregătirea unei garsoniere pentru piața de închirieri este asigurarea conformității cu reglementările. Cerințele legale pot include avize de securitate la incendiu, certificatul energetic sau alte documente.

Amenajarea poate include alegerea unui mobilier funcțional și versatil, utilizarea culorilor și a designului care pot face spațiul să pară mai generos și crearea unei zone de depozitare eficiente. Înainte de închiriere, garsoniera trebuie să fie în cea mai bună stare. Orice defecte sau probleme ar trebui remediate, iar întreaga proprietate ar trebui curățată în profunzime. 

Stabilește un preț de închiriere competitiv, în concordanță cu prețurile de pe piață pentru proprietăți similare în zona ta. Respectând aceste sfaturi, poți să îți maximizezi șansele de a închiria rapid și la un preț avantajos proprietatea! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa