Cum te poți proteja ca femeie când te afli singură seara pe stradă? Top 3 sfaturi utile

de WTA.ro

În ziua de azi, pericolele pot sta la orice pas, mai ales pentru o femeie singură, după lăsarea serii. Siguranța este esențială pentru o viață sănătoasă și lipsită de griji, iar din acest motiv trebuie să faci tot posibilul să-ți asiguri protecția la orice oră din zi sau din noapte. În acest articol, vom oferi câteva sfaturi pentru orice femeie care dorește să pășească încrezătoare și independentă, indiferent de momentul zilei.

Iată 3 modalități prin care te poți apăra singură:

1.  Folosește obiecte de autoapărare

Obiectele de autoapărare sunt eficiente în a descuraja un posibil agresor și a-ți oferi timp să scapi sau să ceri ajutor. Astfel, asigură-te că faci un research cu privire la legile de autoapărare și înveți cum să folosești corect aceste accesorii. Un spray cu piper este ușor de folosit și poate speria și imobiliza temporar un atacator, oferindu-ți timp să fugi. Asigură-te că îl ții în buzunar sau undeva la îndemână pentru a-l folosi cu ușurință. De asemenea, un pumnal de la IdeallStore ar putea fi util în cazul în care te atacă cineva și vrei să-i cauzezi o lovitură destul de puternică pentru a avea timp să fugi. Acesta este util pentru femei deoarece crește puterea loviturii. Important este să cunoști bine tehnicile de lovituri pentru a putea atinge punctele cheie.

2. Fii conștientă de împrejurimi și planifică-ți rutele

Cele mai citite articole

Conștientizarea împrejurimilor este esențială pentru a preveni potențialele pericole. Ar fi indicat să nu te aventurezi prin locuri necunoscute deoarece, în cazul în care trebuie să fugi sau să te ascunzi, nu vei știi pe unde să o iei. Este mai sigur să te deplasezi pe străzi frecventate și bine iluminate. În plus, înainte de a pleca, informează o persoană de încredere despre destinația ta și ora estimată de sosire. Eventual, ai putea chiar să dai un share location acestei persoane pentru a te putea urmări în timp real pe traseu și a sesiza eventuale probleme sau abateri. În caz de urgență, această persoană poate oferi informații utile autorităților.

3. Fii pregătită de orice

Atitudinea și pregătirea ta pot descuraja cu ușurință un potențial agresor. Astfel, este vital să ții capul sus, umerii drepți și să privești în jur. O postură încrezătoare poate descuraja agresorii, care de obicei caută ținte vulnerabile. O altă măsură pe care ai putea să o iei este să eviți să asculți muzică la căști, deoarece acest lucru te poate împiedica să fii atentă la mediul înconjurător și să percepi semnele că cineva s-ar apropia de tine. Pe lângă toate acestea, participarea la cursuri de autoapărare poate fi extrem de benefică. Aceste cursuri te învață cum să reacționezi în situații periculoase și îți oferă încredere în forțele proprii.

Toate acestea fiind spuse, nu uita că siguranța personală trebuie să fie întotdeauna o prioritate. Dacă ești femeie, poți fi, de multe ori, o țintă mai ușoară, așa că este important să fii pregătită mereu.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa