Te-ai săturat să nu ai apă caldă și căldură? Top 3 cele mai importante motive să alegi o centrală termică pentru casa ta

de WTA.ro

Odată cu începerea sezonului rece reîncepem să ne preocupăm de aspectele care țin de confortul termic, adică de nevoia de căldură și apă caldă. Dacă te-ai gândit deja să optezi pentru soluții de preparare autonomă a agentului termic și a apei calde, atunci o centrală termică este exact răspunsul de care ai nevoie. Află care sunt cele mai importante motive pentru care ar trebui să iei în calcul achiziționarea unei centrale termice și cum te poate ajuta în viitor un astfel de dispozitiv.

De ce să alegi o centrală termică pentru locuința ta?

1. Centrala termică îți oferă constanță și eficiență

Unul dintre aspectele majore pe care le rezolvă o centrală termică este cel al disponibilității apei calde și a căldurii pe întreaga durată a sezonului rece, fără întreruperi. Poți alege din gama de centrale de încălzire și apă caldă instant de la romstal.ro pentru a te bucura de confort și de stabilitate din punct de vedere al temperaturilor, dar și de apă caldă în orice sezon.

Centrala termică poate fi setată cu ajutorul unui termostat la o anumită valoare a temperaturii, iar în plus poți seta și perioadele de funcționare ale centralei. Spre exemplu, dacă în timpul săptămânii ești la birou și nu vrei ca centrala să funcționeze, poți pur și simplu să o programezi să pornească cu câteva ore înainte ca tu să ajungi acasă. Același control îl poți avea și în cazul vacanțelor sau a deplasărilor, iar acesta se va reflecta și în valoarea consumului și a facturilor. 

Cele mai citite articole

2. O centrală termică îți protejează locuința și sănătatea

Un motiv foarte întemeiat pentru a alege o centrală termică pentru casa ta este faptul că, beneficiind de o temperatură constantă pe perioada sezonului rece, este protejată structura constructivă de apariția condensului și a mucegaiului. Condensul se produce atunci când aerul încărcat cu vapori de apă întâlnește o suprafață rece, ceea ce conduce la condensarea vaporilor pe suprafață. Nu trebuie pierdut din vedere nici aspectul punctului de rouă, de care structura zidului ar trebui să fie protejată, pentru că altfel se poate produce apariția mucegaiului în interiorul elementului constructiv. O temperatură constantă la nivelul pereților protejează structura de apariția condensului și îți protejează sănătatea deoarece reduce pericolul apariției mucegaiului. 

3. Centrala termică este o investiție pe termen lung

O centrală termică este probabil cea mai bună investiție pe care o poți face pentru casa ta, costurile fiind amortizate încă din primii ani de utilizare. Deși poate părea o investiție mare la început, vei vedea că ulterior tot ce va trebui să plătești va ține doar de mentenanță și utilizare și vei observa de asemenea că la nivel de costuri lunare o centrală termică aduce facturi mai mici, mai ales comparativ cu cele aferente sistemului centralizat de alimentare cu apă caldă și căldură. 

O centrală termică este o soluție eficientă pentru a-ți asigura ție și casei tale confortul termic necesar în timpul perioadelor reci. În plus, centrala termică îți poate oferi apa caldă necesară în orice sezon, astfel că avantajele cumpărării unui astfel de produs sunt extinse la nivelul fiecărui an. Alege centrala termică potrivită pentru tine și bucură-te de avantajele pe care aceasta ți le oferă din orice punct de vedere.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa