Îți dorești copii, dar nu știi de ce nu rămâi însărcinată? Cauzele pot fi multiple și este nevoie de investigații medicale pentru a determina dacă în ceea ce te privește vina o poartă infertilitatea. Iată care sunt cele mai frecvente cauze care pot determina infertilitatea la femei și cum poți să le depistezi!
În cazul în care ai încercat să rămâi însărcinată timp de un an fără succes, atunci îți poți pune problema dacă nu cumva infertilitatea ar putea fi cauza. Nu te îngrijora din start și nici nu-ți face idei preconcepute, căci nu este mereu ea vinovată pentru faptul că tu nu poți rămâne gravidă. Există o mulțime de factori care pot influența o sarcină, așa că nu anticipa după cum crezi de cuviință ci, cel mai bine ar fi să începi să investighezi și să te investighezi și pe tine. Iată ce trebuie să știi despre infertilitate!
Cele mai frecvente cauze ale infertilității feminine
De vină pentru infertilitatea feminină pot fi mai multe afecțiuni sau disfuncții genetice. Iată care sunt cele mai frecvente:
-sindromul ovarelor polichistice
– disfuncții hipotalamice
– insuficiență ovariană primară, adică încetarea activității ovarelor
– hiperprolactinemie (producție în exces de prolactină): conduce la reducerea producției de estrogen
– endometrioză
– polipi sau tumori benigne la nivelul uterului
– uter anormal
– stenoză cervicală
– tuberculoză pelviană
– infecție uterină sau a trompelor uterine: chlamidia, gonoreea sau alte boli infecțioase cu transmitere sexuală.
Așa depistezi infertilitatea
Pentru un diagnostic precis, cel mai bine ar fi să te prezinți la un medic specialist în obstetrică-ginecologie pentru investigații. Acesta va stabili pe baza consultației și a analizelor dacă e vorba de infertilitate sau de o altă afecțiune.
Cele mai citite articole
Analize recomandate pentru stabilirea diagnosticului
Pentru a depista infertilitatea feminină pot fi recomandate de către medicul ginecolog următoarele teste:
– teste pentru determinarea hormonului luteinizant LH sau progesteronului
– histerosalpingografie: radiografie a uterului și a trompelor uterine
– testarea rezervei ovariene: a calității și a cantității ovulelor și alte analize hormonale
– histeroscopie: explorare a cavității uterine și a orificiilor tubare cu ajutorul histeroscopului, un instrument optic foarte subțire
– laparoscopie
– analize genetice.
În luna decembrie, la Sanador, poți beneficia de pachetul Lady la un preț special.
Pachetul include o consultație ginecologie și o ecografie transvaginală.
De reținut!
-Ar fi bine să te prezinți la medicul specialist în obstetrică-ginecologie pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim până în vârsta de 35 de ani. Astfel, șansele de a rămâne însărcinată pe viitor vor și mai mari.
-În cazul în care suferi de obezitate, ar fi bine să mai slăbești. Obezitatea este un alt factor care influențează negativ fertilitatea femeilor.
-Renunță la stres, alcool și tutun în perioada în care încerci să rămâi însărcinată, deoarece și acești factori pot influența negativ prezența unei sarcini.
Citeste mai mult pe aici