Braconaj în zona de refacere biologică

de WTA.ro

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au descoperit și confiscat, în ultimele zile, peste 400 kg de pește, setci în lungime de peste 1000 de metri și 6,6 kg icre, efectuând cercetări cu privire la patru persoane pentru infracțiuni la regimul braconajului piscicol.

* În data de 05.02.2020, poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona Podului Roșu Sireasa, pe raza localității Ceatalchioi, un autoturism înmatriculat în România în care se aflau doi cetățeni români, ambii în vârstă de 62 de ani, domiciliați pe raza municipiului București, respectiv pe raza județului Argeș.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de 44 kilograme de peşte, din specia caras și 6,6 kg icre, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

*Și poliţiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă au depistat, în data de 04.02.2020, pe raza localității Hârșova, județul Constanța, doi cetățeni români, în vârstă de 44, respectiv 48 de ani, care comercializau cantitatea de 12 kilograme de pește, fără a avea documente justificative.

* La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu reprezentanți A.R.B.D.D., au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în zona de competență.

Cele mai citite articole

Astfel, au fost descoperite, pe Dunărea Veche, într-un loc declarat zonă de refacere biologică pentru resursele acvatice vii, 15 setci din fir textil în lungime de 1.036 metri, fără mărci de identificare, în care se aflau 347 kilograme de peşte, din specia caras.

În toate cazurile, cantitățile de peşte au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deținere, transport și comercializare fără documente legale a peștelui și pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, continuând cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

 

 

 

COMPARTIMENTUL PURTĂTOR DE CUVÂNT

Cele mai citite articole