NEWS ALERT: (FOTO) Cortegiu funerar în ONEȘTI, în plină epidemie de CORONAVIRUS

de WTA.ro

Comunitatea de romi din Onești și-a condus astăzi pe ultimul drum unul dintre membri, foarte îndrăgit dacă ar fi să ne luăm după numărul participanților, circa 150, veniți din toate colțurile țării.

Polițiștii și jandarmii oneșteni aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au acționat pentru prevenirea oricăror incidente.

Cortegiul funerar a plecat de la locuința defunctului, din cartierul Satul Catolic, și s-a îndreptat către biserica “Sf. Nicolae”, după câteva zeci de metri parcurse pe bulevardul Oituz.

În foarte multe localități din țară, inclusiv la Onești, cortegiile funerare sunt interzise, însă nicăieri nu se întâmplă ca aceste hotărâri ale consiliilor locale să fie și respectate de comunitățile de romi, care își urmează până la punct tradițiile strămoșești.

Cele mai citite articole

Nici măcar epidemia de coronavirus nu i-a determinat pe romii din Onești să renunțe la obiceiurile strămoșești.

Poliția Onești va aplica sancțiunile legale, fiind totodată sesizată și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bacău, de la care se așteaptă să ia măsuri în aceeași direcție.

Primăria Onești nu a autorizat manifestația.

În septembrie 2019, o înmormântare cu lăutari a comunității de romi din Bacău a dat traficul peste cap în municipiul rețedință de județ – DETALII AICI.

Cele mai citite articole