Accesul în biserici, cimitire și la picnic, interzis. Forțele de ordine vor supraveghea zonele

de WTA.ro

Accesul în biserici, cimitire și la picnic, interzis. Forțele de ordine vor supraveghea zonele

Pentru credincioșii romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici urmează Paștele, iar pentru cei ortodocși, greco-catolici, armeni și neoprotestanți – Floriile. În contextul măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii Covid-19, Poliția bistrițeană atrage atenția:

”Cu toții trecem printr-o încercare din care putem ieși cu bine doar dacă respectăm regulile și vom acționa împreună. Pentru a va proteja pe dumneavoastră, pentru a vă proteja familia, respectați ordonanțele militare și atenție:

  • Păstrați distanțarea socială și evitați aglomerațiile. Nu transformați febra cumpărăturilor în alt fel de febră. Respectați indicațiile din magazine și păstrați distanța. Respectați orarul de deplasare și aveți grijă de sănătatea dumneavoastră;
  • Anul acesta renunțați să aprindeți lumânări la cimitir, pentru cei dragi trecuți în neființă. Accesul în cimitire este permis doar pentru oficierea slujbelor de înmormântare și atunci cu respectarea  numărului de 8 persoane.

Nerespectarea ordonanțelor militare se sancționează cu amendă între 2.000 și 10.000 de lei.

  • Bisericile vor transmite oficierea slujbelor prin intermediul mass-media, dar și online. Rămâneți în casă și păstrați distanțarea socială.
  • Echipajele de poliție, jandarmerie și poliție locală se vor afla în proximitatea lăcașelor de cult.
  • Respectați ordonanțele militare pentru a vă putea bucura sănătoși de miracolul Învierii.

Cele mai citite articole

Cu toate că vremea se arată prietenoasă, de data aceasta grătarul îl facem acasă. Vă informăm că accesul este restricționat în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde, iar forțele de ordine vor supraveghea astfel de zone.

Pentru sănătatea tuturor, respectați ordonanțele militare! Polițiștii, alături de jandarmi, polițiști locali și militari sunt în stradă pentru siguranța dumneavoastră!”, se arată în comunicatul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Ieri, aproape 100 de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari au făcut controale în Bistrița, oprind peste 1.500 de autoturisme și verificând peste 2.000 de persoane. Au fost aplicate 170 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 175.000 lei. Polițiștii au depistat pe o stradă din Bistrița un tânăr în vârstă de 22 de ani, din oraș, care trebuia să fie în arest la domiciliu. Astfel, a fost sesizată Judecătoria Bistrița pentru înlocuirea măsurii cu cea a arestării preventive. Totodată, tânărul a fost amendat pentru încălcarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței.

În județ au acționat ieri circa 350 de forțe de ordine. Polițiștii au făcut 1.083 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, fiind depistată o persoană care a încălcat obligatiile impuse. Aceasta a fost amnendată cu 10.000 de lei și plasată în carantină, sub pază. Pentru nerespectarea ordonanțelor militare, polițiștii au dat alte 270 de amenzi în valoare de 414.800 de lei. Jandarmii au verificat 832 persoane aflate în 110 locații din 39 de localități, pentru monitorizarea prezenței la domiciliu a acestora. Ei au dat 22 de amenzi în valoare de 32.500 lei.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa