Activitatea firmei nu se mai desfășoară optim? Procesul de suspendare activitate firma poate fi soluția

de WTA.ro

Mediul de afaceri este un mediu interesant pentru foarte multe persoane pentru că activitatea desfășurată în cadrul acestui mediu poate aduce independența financiară la care visează foarte multe persoane. Pornirea unei afaceri se realizează ușor atât timp cât există un plan de afaceri foarte bine pus la punct. De asemenea, există și multe firme care se pot ocupa de tot ceea ce presupune deschiderea unei firme.

Pentru ca o firmă să poată funcționa este necesar ca activitatea acesteia să atragă un număr cât mai mare de clienți. În cazul în care din varii motive firma nu reușește să atragă un număr suficient de clienți încât balanța financiară să fie cel puțin pe zero, preferabil ar fi ca aceasta să fie pozitivă, este necesar ca managerul firmei să regândească strategia de funcționare. Pentru a o putea regândi într-un mod cât mai profesionist trebuie ca activitatea firmei să fie întreruptă, aici intervine soluția – suspendare activitate firma

Când se poate apela la serviciul de suspendare activitate firma?

Uneori este necesar ca activitatea unei firme să fie suspendată. O astfel de situație nu trebuie să creeze panică pentru că este în avantajul proprietarilor de firme care din varii motive nu pot continua activitatea firmei pe care o dețin. Principalele motive pentru care este oportună apelarea la această facilitate oferită de către legislație sunt următoarele:

  • Factorul financiar. Nu de fiecare dată activitatea firmei se desfășoară așa cum își dorește proprietarul acesteia. Situația economică sau reticența posibililor clienți sunt doar două aspecte care pot afecta funcționarea firmei. Pentru ca astfel de probleme să nu conducă către falimentul firmei este recomandată suspendarea activității firmei.
  • Situațiile extraordinare. Pentru ca situația neprevăzută prin care trece societatea să nu afecteze buna funcționare a firmei trebuie apelat la serviciul de suspendare a activității firmei. O astfel de situație o trăim în momentul de față. Este vorba despre pandemia cauzată de către Covid – 19. Pentru ca restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii virusului să nu afecteze buna funcționare a activității firmei se recomandă suspendarea activității firmei. Pe termen lung se va dovedi o decizie foarte inspirată.
  • Lipsa furnizorilor. De cele mai multe ori activitatea unei firme depinde într-o mare măsură de furnizori. În cazul în care aceștia întâmpină probleme și funcționarea firmei care beneficiază de serviciile oferite de către furnizori va avea de suferit. O astfel de situație poate fi stopată prin găsirea unor alți furnizori sau prin suspendarea activității firmei până în momentul în care furnizorii pot relua activitatea.
  • Dorința de a schimba activitatea firmei. Pentru ca schimbarea activității firmei să nu conducă la probleme financiare mari trebuie identificată cea mai bună soluție. Având în vedere avantajele oferite de către suspendarea activității firmei este clar că acest pas este cel care trebuie făcut pentru ca activitatea firmei să se poată desfășura în cele mai bune condiții.

Ce trebuie știut despre suspendarea activității unei firme?

Cele mai citite articole

Nu toți proprietarii de firme știu că există posibilitatea ca la un moment dat să poată suspenda activitatea firmei pe care o dețin. Neștiind acest lucru proprietarii de firme care nu sunt mulțumiți de modul în care funcționează firmele pe care le dețin aleg să le închidă. O astfel de abordare nu este cea mai corectă abordare pe care o poate avea un proprietar de firmă pentru că există posibilitatea ca activitatea firmei să fie redresată. Pentru a putea reuși acest lucru este oportună apelarea la serviciul de suspendare activitate firmă. La această facilitate pot apela atât persoanele fizice care dețin un PFA cât și persoanele juridice care dețin o societate comercială. Perioada pentru care se poate opta pentru suspendarea activității firmei este de maxim 3 ani de zile. Însă, se poate opta și pentru o perioadă de timp mai scurtă decât 3 ani de zile. În cazul în care după expirarea celor 3 ani de suspendare a activității firmei, proprietarul acesteia nu dorește repornirea activității firmei poate opta pentru încă 3 ani de suspendare a activității firmei. Însă, dacă se optează pentru această variantă activitatea firmei nu mai poate fi repornită.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinească o firmă care optează pentru suspendare activitate firma

Pentru ca o firmă să poată fi eligibilă pentru activarea acestui serviciu este necesar ca aceasta să îndeplinească următoarele cerințe:

  • Să nu mai desfășoare nici o activitate și nici să nu mai aibă venituri.
  • Nu trebuie să mai aibă angajați.
  • Să aibă toate obligațiile financiare plătite.
  • Să nu facă obiectul unei cercetări derulată de către autoritățile statului.
  • Actele firmei să fie valabile pentru a putea depune dosarul prin care se solicită suspendarea activității firmei.

Firmele care aleg să suspende activitatea firmei pot opta pentru depunerea declarațiilor fiscale cu suma 0 sau pot opta pentru scutire în ceea ce privește depunerea acestor declarații. În cazul în care se optează pentru a doua variantă trebuie ca firma să îndeplinească cerințele prezentate în rândurile de mai sus. Chiar și în cazul în care se optează pentru a doua variantă este necesară depunerea situației financiare anuală.

Pentru a ști dacă firma este sau nu eligibilă pentru suspendarea activității firmei dar și pentru ca accesarea acestui serviciu să nu fie o adevărată bătaie de cap se poate apela la o firmă specializată în obținerea suspendării activității firmei. Aceasta trebuie să aibă o experiență cât mai vastă în acest domeniu de activitate pentru a putea oferi toate informațiile de care are nevoie proprietarul firmei pentru a putea relua activitatea acesteia într-un mod mult mai profesionist și eficient din punct de vedere financiar.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa