Activităţi care te ajută să fii mai încrezător

de WTA.ro

Încrederea de sine este un factor cât se poate de important, atât în viaţa personală cât şi în cea profesională. Este ceea ce îţi conturează o atitudine de învingător şi te ajută să treci mai uşor peste eşecuri, astfel încât să le transformi în lecţii pentru viitor. Cu toate acestea, încrederea şi stima de sine nu sunt întotdeauna uşor de construit sau de consolidat. Dacă eşti în căutarea unor noi tactici practice, dar şi plăcute, care să te ajute să te simţi mai încrezător, iată câteva idei. 

Organizează-ţi mai bine timpul

Uneori e uşor să simţi că lucrurile îţi scapă de sub control, mai ales când ai de îndeplinit foarte multe sarcini din punct de vedere profesional, dar vrei să aloci timp şi pentru ceea ce îţi face plăcere şi pentru oamenii dragi din viaţa ta. În acest sens, e util să-ţi creezi o agendă în care să-ţi planifici diferitele activităţi, dar şi să-ţi stabileşti priorităţile. Astfel, vei putea observa care sunt sarcinile care îţi ocupă prea mult timp şi vei putea identifica modalitatea potrivită de a le aborda. Asta îţi va da mai multă încredere în tine şi ceilalţi te vor percepe ca pe o persoană care ştie să-şi gestioneze eficient atribuţiile. 

Călătoreşte 

Călătoriile sunt o modalitate minunată de a te relaxa, dar, dintr-o anumită perspectivă, şi de a ieşi din zona de confort. Indiferent că mergi la Veneţia sau la Viscri, atunci când călătoreşti înveţi mai multe despre ceilalţi, dar şi despre tine însuţi. Noile experienţe sunt foarte importante atunci când vine vorba despre încrederea de sine, aşa că nu rata nicio ocazie de a-ţi extinde orizonturile, la propriu şi la figurat. 

Învaţă lucruri noi

Dobândirea de noi abilităţi este una dintre cele mai facile modalități de a te simţi mai încrezător în cel mai scurt timp. Poţi să te interesezi de cursurile de formare sau perfecţionare care îţi sunt disponibile prin intermediul companiei la care lucrezi sau poţi să începi un curs prin care să înveţi ceva de la zero. Poate ţi-ai dorit mereu să vorbeşti italiană sau poate vrei să ştii mai multe despre fotografie. Fă-ţi timp să înveţi ceva nou şi vei avea numai de câştigat!

Fă mişcare

Cele mai citite articole

Exerciţiile fizice nu ne ajută doar să arătăm mai bine, dar şi să ne simţim mai încrezători. De fiecare dată când faci sport, organismul tău secretă endorfine, acei hormoni care ne asigură o stare generală de bine. Şi când te simţi bine este mai uşor să fii încrezător. În plus, atunci când faci mişcare te bucuri şi de alte beneficii, cum am ar fi o minte mai limpede. Acesta este un aspect deosebit de important, mai ales dacă ai un loc de muncă solicitant unde trebuie să iei decizii rapide sau presiunea este foarte mare. 

Analizează-ţi comportamentul

Avem prea des tendinţa de a supraevalua eşecurile şi greşelile, aşa cum, în egală măsură, ne subapreciem reuşitele. Este important să ai o perspectivă clară asupra comportamentului tău în ambele situaţii. Când te simţi neîncrezător în propria persoană, încearcă să înţelegi de ce, aşa cum ai face cu o persoană la care ţii, adică fără să judeci şi fără să pui etichete. Acelaşi stil de analiză trebuie făcut şi când ai un succes sau când simţi că totul  mers cum ai vrut tu. Cunoaşte-te mai bine întrebându-te ce ţi-a impulsionat încrederea şi ce te-a determinat să acţionezi aşa cum ai făcut-o. Înţelegând aceste mecanisme fine, vei putea să le corectezi pe cele nocive şi să investeşti mai mult în cele care îţi aduc beneficii. 

Aşadar, încrederea de sine este un aspect care poate fi întotdeauna îmbunătăţit, rafinat. Ţine seamă şi de sfaturile de mai sus ca să devii cea mai bună versiune a ta.

Sursa foto: Pexels.com

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa