Activități creative în familie. 5 obiecte pe care le poți face din hârtie creponată

de WTA.ro

Timpul petrecut în familie contribuie la buna dezvoltare a copiilor. Planifică diverse activități distractive și educative pe care să le realizați împreună. Crearea unor obiecte sau colaje din hârtie creponată îi ajută pe cei mici să își îmbunătățească motricitatea fină și abilitățile artistice. Iată 5 idei pe care le puteți încerca. 

Colaje din hârtie creponată: Idei creative

Pentru a realiza colaje sau obiecte din hârtie creponată, ai nevoie de diverse produse pentru lucrul manual: foarfecă potrivită pentru copii, carton ondulat sau hârtie cartonată pentru bază, lipici lichid sau solid și, eventual, creioane sau carioci colorate. 

De asemenea, poți avea nevoie de alte obiecte, precum frunze, sârmă și pahare pentru depozitarea bobițelor din hârtie creponată. Descoperă, în continuare, 5 activități creative pe care le puteți face în familie.

Flori din hârtie creponată 

Aveți la dispoziție numeroase modele de flori din hârtie colorată, în funcție de preferințele voastre și de nivelul de dificultate. Petalele pot fi lipite fie pe un carton plat, fie pe un suport realizat din sârmă moale sau dintr-un băț pentru frigărui. Mai mult, puteți realiza un coșuleț cu mai multe tipuri de flori. Folosește hârtie de diferite culori și înfrumusețează camera copiilor.  

Fructe și legume din hârtie creponată

Cele mai citite articole

Hârtia creponată are o textură interesantă, potrivită pentru a crea fructe și legume. Spre exemplu, fă conturul unui măr sau al unui strugure pe o foaie cartonată. Astfel, copiii pot completa desenul cu bucăți mici de hârtie colorată, mototolite. Pentru mai multă distracție, adăugați frunze de vie sau de măr adevărate.

Animale din hârtie creponată

Poți folosi aceeași tehnică și în cazul animalelor. Realizează conturul acestora pe o foaie sau un carton, iar copiii pot lipi bucăți mici de hârtie creponată. Alegeți împreună ce animal vreți să creați sau încercați cât mai multe variante: fluture, melc, buburuză, bufniță, vulpe, oaie, veveriță, urs, leu ș.a.

Baloane din hârtie creponată

Pentru a realiza baloane din hârtie creponată ai nevoie de: o foaie sau un carton alb, creion sau un alt instrument de desenat pentru a face conturul baloanelor, lipici și hârtie în cât mai multe nuanțe. Acesta poate fi un prilej bun pentru a-i învăța pe copii teoria culorilor. Totuși, permite-le să fie creativi și să experimenteze.

Curcubeu din hârtie creponată

Un alt colaj ușor de realizat, dar de efect este curcubeul din hârtie colorată. Copiii pot descoperi culorile care compun curcubeul și ce înseamnă spectrul de lumină vizibil. Faceți multe biluțe din hârtie creponată (roșie, oranj, galbenă, verde, albastră, indigo și violet), după care lipiți-le în ordinea corespunzătoare pe o coală de hârtie. 

Colajele sau obiectele din hârtie colorată pot fi elementele de decor deosebite sau cadouri pe care cei mici le pot face prietenilor și rudelor. Activitățile de acest fel nu sunt doar un mod plăcut de a petrece timpul liber în familie, ci și o oportunitate prin care copiii pot învăța lucruri noi și își pot dezvolta abilitățile motrice fine și simțul artistic. 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa