Adormitii din Primaria si Consiliul Local Ploiesti! Alocati AZI bani pentru echipamente sanitare. Va invatam noi CUM

de WTA.ro
Adormitii din Primaria si Consiliul Local Ploiesti! Alocati AZI bani pentru echipamente sanitare. Va invatam noi CUM

Pandemia COVID-19 confirma inca o data, daca mai era nevoie, ca autoritatile locale sunt formate din indivizi nepregatiti din punct de vedere profesional, lipsiti de flexibilitate in gandire si perfect obtuzi, fara viziune sau dorinta de invatare.

Doar pentru ca suntem in urma Italiei cu doua saptamani, din punct de vedere al efectelor produse de COVID-19, unii au inteles ca ne putem relaxa in fotoliu asteptand sa fim loviti in moalele capului sau sperand ca tragedia miilor de decese nu va ajunge si la noi. 

O asemenea atitudine laxa o au si stimatii domni si doamne din Primaria Ploiesti si Consiliul Local, care se screm astazi sa identifice variante prin care pot sprijini spitalele, medicii si pe angajatii din subordine. Cu alte cuvinte, acesti stimati si stimate au dormit linistiti pana astazi, fara ca somnul sa le fi fost deranjat de stirile ingrijoratoare care au inceput sa apara inca de acum o luna si ceva. La noi, precautia e inteleasa ca prilej de odihna, de stat cu mainile in san si asteptand ca altcineva sa ne spuna ce sa facem sau, preferabil, sa faca in locul nostru toata treaba.

Stimati angajati ai Primariei Ploiesti si Consiliului Local,

E TARZIU! Planurile, ideile si dezbaterile sau punerea in acord (politic, administrativ, personal etc) trebuiau facute de mult! Nu puteti invoca AZI scuze si articole de lege care nu va permit sa luati masuri urgente! Pana acum ce ati pazit? Pentru ce ati incasat salariul? 

Nu puteti veni in plina pandemie sa spuneti ca nu aveti parghii legale pentru a cumpara echipamente in regim de urgenta pentru spitale, ca dureaza mult licitatiile, sau ca nu va ajung banii. Banii sunt, la fel si cai legale prin care puteti sprijini spitalele, personalul medical si pe angajatii pe care ii aveti in subordine si vin zilnic la serviciu. Azi E TARZIU sa faceti licitatii publice si, oricum, pana la finalizarea lor, vom fi deja toti morti.

Cele mai citite articole

Pentru ca atat Primaria Ploiesti condusa de Adrian Dobre, cat si Consiliul Local plin de „experti” in toate domeniile sunt depasite de situatie si se confrunta cu o lipsa acuta de profesionalism si inspiratie, va spunem noi ce puteti face AZI. 

1. Primaria Ploiesti/ Consiliul Local sa achizitioneze in regim de urgenta echipamente sanitare pentru angajatii tuturor institutiilor din subordine, prin achizitii directe, fiecare achizitie sa nu depaseasca 30.000 de euro fara TVA. Exemplu: de 30.000 de euro ventilatoare pentru ATI, de 30.000 euro masti, de 30.000 euro combinezoane, de 30.000 euro manusi etc). Desigur, sumele pot fi mai mici, in functie de necesitate, dar nu mai mari!

2. Societatile comerciale la care Consiliul Local este actionar sa aloce URGENT fonduri pentru achizitia de echipamente medicale pentru angajati, astfel: fondurile (substantiale) alocate pentru investitiile programate pentru primele 6 luni sa fie directionate catre achizitii directe de echipamente sanitare. Valoarea nu trebuie sa depaseasca 30.000 de euro/achizitie. Nu pastrati banii „la saltea”, pentru ca in urmatoarele 6 luni nu se pune problema sa mai investiti in altceva. Asta daca nu vom fi toti morti. Vorbim aici despre TCE, SGU, Hale si Piete, RASP etc.

3. Sponsorizari. Primaria Ploiesti sa trimita URGENT solicitari tuturor firmelor mari si mijlocii pentru sprijin deindata, sub forma de donatii. Cativa au facut-o deja, insa mult prea putini. Sunt societati foarte mari care isi desfasoara activitatea in Ploiesti si care pot contribui. Important e sa aiba cine sa le ceara ajutorul, iar asta AZI! Sunt firme pe care Primaria Ploiesti le-a platit „regeste” de-a lungul anilor, pentru care a facut lobby in fata cetatenilor, permitand aplicarea unor tarife avantajoase pentru societatile respective, dar neavantajoase pentru omul de rand. ACUM e momentul ca aceste favoruri sa se intoarca. Trimiteti, asadar, solciitari scrise tuturor firmelor mari care au de castigat de pe urma noastra, a tuturor, in special marile lanturi de supermarketuri si hypermarketuri care astazi o duc mai bine ca oricand.

4. Imprumutati-va la banci! Faceti credite RAPID, pentru ca suntem in stare de urgenta! Bancile trebuie sa ajute in situatii critice, asa cum e cea in care ne aflam azi. Bancile trebuie sa sprijine pe timp de pace, dar mai ales pe timp de razboi! Faceti tot ce e necesar pentru a lua imprumuturi, chiar daca asta inseamna sa rambursam in 30 de ani. Important acum e sa ne salvam, sa ramanem in viata.

Solutii exista, important e sa se vrea, dar cel mai important e sa se vrea ACUM! Treziti-va si puneti-va pe treaba, pana nu e prea tarziu!

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa