Afacerile din Neamț cu lemn ale familiei Omar Hayssam au reînviat

de WTA.ro

Afacerile din Neamț cu lemn ale familiei Omar Hayssam au reînviat

S-a discutat în toate mediile începând de la Parlamentul României și până la televiziuni, presa centrală, ziare de anchetă sau presa locală de firmele controlate de familia Omar (Gold Wood, Golden Wood, Best Wood, etc) firme prin care Omar Hayssam era suspectat că a jefuit pădurile Neamțului. A fost vorba și de unul dintre cele mai mari dosare din istoria silvică a României intitulat ”lemnul negru”, dar nu despre acele fapte vorbim acum, căci ele s-au prescris cu ajutorul corupției din justiție.
Acum am făcut doar un scurt rezumat pentru a evidenția că vorbim de niște nume de firme foarte bine cunoscute în lumea celor care se ocupă cu exploatarea lemnului.

Acum am observat cum a renăscut celebra firmă SC Golden Wood SRL din județul Neamț / Tazlău care se ocupă cu comerț cu lemn neprelucrat și care îl are ca administrator pe Omar Călin Khaled, fiul lui Hayssam și are ca asociat unic pe Dali Fatema din Republica Arabă Siria. După mulți ani de stagnare, profiturile firmei încep să își revină. Nu insinuăm cumva că firma ar face afaceri ilegale cu lemn, ci doar spunem că din datele de la Registrul Comerțului reiese că firma a început să lucreze din nou în forță după ce ani de zile nu a activat.

Firma Golden Wood a primit și autorizarea de exploatare pentru liniile ferate AE 1047 până în 08.08.2020.

Cele mai citite articole

Aceeași firmă Golden Wood deține locul 1 în Topul Firmelor din cele aproximativ 100 de firme din Tazlău la secțiunile cifră de afaceri, număr de angajați și profit.

Vrând să contactăm conducerea acestei firme, am constatat că este o fantomă. Nimeni nu știe unde sunt oamenii angajați la această firmă din Tazlău și din ce face banii. Nici măcar cei de la primărie nu au un număr de telefon al firmei, nu știu pe nimeni de la această firmă, deși în acte e cea mai prosperă firmă din comună. Totul este un mister. Numărul de telefon declarat de firmă la autorități nu mai este valabil de 7-8 ani de zile, el aparținând unui fost angajat care nici măcar nu a fost administrator al firmei.

Așadar, vorbim de un nume de firmă, Golden Wood SRL, care aparține familiei teroristului Omar Hayssam, o firmă despre care s-a vorbit în toate mediile și mai este și pe locul 1 în topul firmelor dintr-o localitate importanta din punct de vedere forestier.
Cu toate acestea, când întrebăm, nimeni nu a văzut nimic, nimeni nu știe nimic, nimeni nu a auzit nimic. Chiar și directorul Direcției Silvice Neamț zice că nu a auzit în viața lui de acest nume de firmă, ceea ce ni se pare absolut ciudat în contextul scandalurilor naționale legate de defrișările din Neamț.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa