Află 3 dintre cele mai eficiente metode pentru a avea o locuință răcoroasă în zilele caniculare ale verii

de WTA.ro

Vara este unul dintre anotimpurile cele mai așteptate. Pentru mulți, temperaturile ridicate sunt asociate cu vacanța și relaxarea. Cu toate acestea, în ultimii ani, vara aduce tot mai multe zile de caniculă și se transformă într-un chin pentru cei care preferă, mai degrabă, zilele ploioase decât pe cele cu soare. În aceste situații, casa poate deveni un refugiu răcoros, dacă știi cum să menții o temperatură confortabilă în ea.  

În continuare, vei afla care sunt 3 dintre cele mai eficiente metode care te vor ajuta să îți menții casa răcoroasă. Acestea pot fi puse în practică atunci când temperaturile fac ca și locuința să devină un spațiu mult prea neprietenos din cauza temperaturilor ridicate.

Iată 3 metode eficiente care te vor ajuta să-ți răcorești casa în zilele caniculare!

Investește într-un aparat de aer condiționat

Cu siguranță, cea mai eficientă metodă pentru a scădea temperatura din locuință în zilele toride de vară este aerul condiționat. Este drept că e una din cele mai folosite metode în ultimii ani, iar asta pentru că utilizarea lui vine cu multe avantaje. Acesta poate răci locuința într-o perioadă relativ scurtă de timp, dar contribuie și la dezumidificarea și curățarea automată a aerului de microbi. Poți verifica ce aparate de aer condiționat de la Carpatik au capacitatea de a răci spațiu tău întrucât un lucru important de care trebuie să ții cont este volumul încăperii în care îl vei instala. Acesta trebuie să corespundă puterii de răcire a aparatului de aer condiționat. 

Cele mai citite articole

Folosește plante de interior

Deși la prima vedere pare că nu există o legătură directă între plantele de interior și crearea unui mediu răcoros în locuință, plantele pot fi o soluție sustenabilă și plăcută în acest scop. Adevărul este că plantele au capacitatea de a răcori aerul din încăpere datorită vaporilor de apă care se evaporă de la suprafața frunzelor. Mai mult decât atât, plantele cu frunze mari absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigen în procesul de fotosinteză, ceea ce duce la o curățare naturală a aerului. Chiar dacă sună prea idealist, acestea pot avea și efect de calmare, fiind o oază de vegetație chiar în propria ta casă. Acest lucru este binevenit în zilele calde când, pe lângă lipsa de energie, nu găsești motivația necesară pentru a-ți îndeplini sarcinile.

Umezește draperiile 

În afara faptului că draperiile pot împiedica pătrunderea căldurii în casă, acestea pot fi folosite și mai eficient pentru a răci aerul din locuință. Umezirea lor și plasarea în fața ferestrelor deschise va face ca apa de la suprafața lor să se evapore. Iar asta, pentru că apa va absorbi căldura din aerul care intră pe fereastră și îl va răcori înainte ca acesta să ajungă în încăpere. În cest mod, draperiile ajung să fie nu doar o piesă de decor, dar și o metodă ingenioasă de răcire a locuinței.

Zilele caniculare pot fi o provocare, transformând casa într-un spațiu neplăcut din cauza căldurii. Chiar și așa, există metode eficiente pentru a menține o temperatură confortabilă. Investiția într-un aparat de aer condiționat este cea mai eficientă soluție, dar plantele de interior și umezirea draperiilor pot contribui la obținerea unui aer răcoros în locuință. Alege una dintre metode sau chiar pe toate. Așa te vei bucura de un spațiu răcoros și confortabil indiferent de temperaturile de afară.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa