Află care sunt avantajele și dezavantajele sloturilor cu volatilitate ridicată

de WTA.ro

Mașinile de slot plătesc mai rar decât alte jocuri de cazinou. Rezultatele tale, pe de altă parte, pot varia dramatic de la o sesiune la alta. Din cauza gamei largi de rezultate, sloturile de cazinou sunt considerate volatile. Puteți câștiga o mână de jackpot-uri mari într-o oră și apoi să pierdeți sute de lei în următoarele. Toate aceste jocuri ar putea părea a fi incredibil de neregulate.

Sloturile online, pe de altă parte, diferă în ceea ce privește volatilitatea și poți avea parte și de un bonus de ziua ta

Puteți fi atras de sloturi cu volatilitate ridicată fără să vă dați seama. Aceste jocuri sunt mai atrăgătoare, deoarece prezintă, în general, jackpot-uri mai mari și bonusuri suplimentare.

Cu toate acestea, înainte de a juca astfel de jocuri, ar trebui să fii conștient de avantajele și dezavantajele acestora. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre beneficiile și dezavantajele volatilității, precum și despre volatilitatea în sine.

Ce este volatilitatea la sloturi?

Volatilitatea este o măsură a cât de mult diferă rezultatele pe termen scurt de o medie statistică. Rezultatele sunt foarte volatile atunci când diferă foarte mult de medie.

În ceea ce privește sloturile, acest termen descrie adesea cât de neregulate sunt rezultatele măsurate în raport cu sumele care revin jucătorilor (RTP).

Mașinile de sloturi nu plătesc întotdeauna la fel de bine ca alte jocuri. Au o diferență semnificativă între premiile de mari și cele mici. 

Toate cazinourile ar pierde o avere dacă jocurile cu sloturi ar plăti la fel de des ca blackjack-ul online, de exemplu. La urma urmei, oferă premii mult mai mari decât pariul mediu.

Sloturile online trebuie să fie volatile prin natură pentru a compensa plățile mari. Deși aceste rezultate variate pot fi frustrante, ele sunt un rău necesar pentru ca jackpot-uri mari să existe.

Sloturi cu volatilitate ridicată vs. scăzută

Mulți jucători cred că toate aparatele de slot produc rezultate extraordinare. Într-o oarecare măsură, acest mod de a gândi este corect.

Cu toate acestea, nu toate sloturile sunt create egale în ceea ce privește volatilitatea. Sunt cele care au o serie de câștiguri și pierderi mai dramatice decât altele.

Sloturile mari cu jackpot progresiv sunt extrem de volatile. Pentru a compensa jackpoturile mari, ele nu plătesc la fel de des.

Sloturile cu jackpot-uri mai mici, pe de altă parte, sunt de obicei mai puțin volatile. Deoarece structurile lor de recompense nu sunt la fel de dramatice, aceste jocuri își permit să plătească mai des.

Nivelul preferat de volatilitate depinde în întregime de propriile preferințe. Dacă aveți șansa pentru un jackpot mare, este posibil să vă mulțumiți să câștigați mai rar. Alternativ, ți-ar putea plăcea recompensele previzibile pe care le oferă un joc cu volatilitate scăzută.

Volatilitatea poate fi calculată în două moduri.

Nu aveți multe opțiuni pentru a determina volatilitatea la aparatele de slot online sau chiar la sloturile din cazinourile fizice. De fapt, există doar două moduri de a înțelege acest lucru:

Uită-te la ecranul de ajutor/informații.

Cele mai citite articole

Uită-te la tabelul de plăți.

De exemplu:

Pragmatic Play folosește un sistem de evaluare care variază de la 1-5 fulgere. Cinci fulgere indică o mașină de slot foarte volatilă.

Problema, totuși, este că majoritatea sloturilor nu au o astfel de evaluare. În acest caz, trebuie să mergeți cu cea de-a doua opțiune care implică examinarea tabelului de plată.

Ar trebui să luați în considerare mai mulți factori atunci când estimați volatilitatea unui joc:

  • Jackpot mare
  • Mai multe premii mari non-jackpot
  • Puține premii mici
  • Trei sau mai multe caracteristici bonus

Avantajele sloturilor cu volatilitate ridicată

Poți câștiga jackpot-uri mari

Niciun alt cazinou online sau joc fizic nu oferă șansa de a te îmbogăți la fel de repede ca la aparatele de slot. Desigur, trebuie să joci sloturile potrivite pentru a câștiga mult.

Am menționat mai devreme că sloturile cu volatilitate ridicată oferă în mod normal cele mai mari jackpot-uri. Unele dintre aceste jocuri oferă premii în valoare de șapte sau chiar opt cifre.

Slotul online Mega Moolah de la Microgaming a plătit un jackpot în valoare de aproape 22 de milioane de dolari. Această excepție este doar unul dintre numeroasele premii care au schimbat vieți pe care Mega Moolah le-a acordat.

Mașinile de slot cu volatilitate scăzută pot oferi și plăți de dimensiuni decente. Cu toate acestea, nu se vor apropia niciodată de premiile de mai multe milioane de dolari care sunt disponibile la jocurile cu volatilitate mai mare.

Veți avea acces la mai multe funcții bonus

Desigur, lumea sloturilor este plină de o mulțime de tipuri de bonusuri. Rotirile gratuite, plățile scatter, funcțiile click-me și rolele în cascadă sunt doar câteva dintre cele disponibile.

Mulți jucători sunt inițial atrași de aparatele de slot pentru că vor să învârtă rolele și să câștige sume mari. Cu toate acestea, bonusurile fac parte din ceea ce-i face să revină.

Dezavantajele sloturilor cu volatilitate scăzută

Nu vei câștiga la fel de mult

Seriile în care strângeți o mulțime de plăți mici într-un interval de timp scurt, pot fi aproape la fel de satisfăcătoare ca și obținerea jackpoturilor. Din păcate, nu veți experimenta prea mult această bucurie cu jocurile cu volatilitate ridicată.

Aceste sloturi fac managementul bugetului mai greu

Gestionarea bugetului este un aspect crucial pentru a obține mai mult divertisment de la aparatele de slot. Gestionarea corectă a bankroll-ului vă permite să vă pregătiți pentru potențiale pierderi și să evitați să pariați prea mult.

Concluzie

Mulți jucători nici măcar nu se gândesc la volatilitate înainte de a alege un slot machine. În schimb, ei se așează să joace orice joc are cea mai interesantă temă, cea mai bună grafică și/sau cel mai mare jackpot.

Ignorarea volatilității, totuși, poate fi o greșeală. Doriți să țineți cont de modul în care caracteristicile și plățile unui joc vă vor afecta șansele de câștig pe termen scurt.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa