Află de ce e bine să îți procuri o agendă clasică, personalizată

de WTA.ro

Află de ce e bine să îți procuri o agendă clasică, personalizată

Trăim într-o perioadă în care din gadgeturile electronice ne-au acaparat viața, dar cu toate acestea tânjim uneori după anumite lucruri care nu mai sunt la modă. Așa-i că ți se mai întâmplă și ție uneori asta?

Mai mult decât atât, putem spune că există chiar un trend de a folosi lucruri pe care unii deja le consideră desuete. 

În categoria acestora se înscriu fără îndoială și modelele de agende personalizate pe care magazinele de profil ni le oferă acum cu generozitate la niște prețuri foarte accesibile.

O agendă specială, pentru o persoana ca tine, deloc banală!

De ce ar trebui să folosești telefonul pe post de agendă, să te bazezi pe o aplicație digitală mai mult sau mai puțin interesantă, când ai la îndemână varianta de a răsfoi o agendă adevărată, cu foi care foșnesc și pe care să scrii de mână, în stil creativ, cu tot soiul de culori care să îți aducă o stare de bine.

Toți specialiștii sunt de acord că oricine folosește o agendă ca să își organizeze munca devine mai productiv. 

Tehnologia este de mare folos în lumea în care trăim, dar uneori trebuie să conștientizăm faptul că această realitate virtuală devine tot mai mult o extensie a minții noastre și este un obstacol în calea de a mai ne bucura de niște lucruri simple, care odinioară ne făceau plăcere.

Cei din generațiile mai vechi își mai amintesc cu siguranță de acele jurnale pe care le țineau în secret când erau școlari, de acele caiete de amintiri care nu vor fi niciodată surclasate de nici cel mai șmecher cont de Facebook sau de Instagram. 

Motivul?

Cele mai citite articole

Contul pe care ți-l faci pe  o rețea socială îți expune viața tuturor. Iar asta are ca efect o înstrăinare treptată, o îndepărtare de propria-ți persoană. Ai tendința de a trăi mai mult după cum vor alții, după modele artificiale online și mai puțin după cum ești TU – cel real, TU – cel autentic.

Agenda personalizată este caietul tău de suflet în care poți să scrii cele mai intime gânduri, cele mai ascunse vise, pe care nu le-ai vrea secătuite de conținut printr-o expunere în piața publică virtuală a unei rețele sociale. Acolo există riscul de a fi crucificat  fără milă, de aceia care și-au pierdut demult propriul suflet, trăind numai pentru like-uri, share-uri și unlike-uri.

Alege să nu te pierzi în oceanul iluzoriu ale lumii virtuale și să rămâi înrădăcinat în solul tare al concretului. O agendă personalizată poate să fie o astfel de ancoră, la care să te întorci în momentele în care totul pare să se destrame brusc, să se dizolve în aer precum fumul de țigară.

Foaia scrisă este o poartă deschisă către creativitate. Iar în zilele noastre productivitatea și creativitatea merg mână în mână, recunoaște și tu.

E trist că oamenii au uitat importanța scrisului de mână și cât de mult înseamnă câteva minute în care ești tu cu tine însuți în fața unei foi de hârtie, fără să te asalteze tot soiul de alarme digitale menite ca să îți controleze viața.

 De ce ai nevoie de o agendă clasică personalizată?

 Iată doar câteva motive:

  • Alarmele diferitelor aplicații tip agendă electronică sunt atât de agasante încât la un moment dat alegem să le ignorăm. Iar acest fapt ne poate aduce mari prejudicii, mai ales dacă este vorba de sarcinile pe care le avem de îndeplinit la job.
  • Scrisul de mână adaugă un plus de greutate listei de obiective pe care le avem de îndeplinit într-o perioadă bine delimitată (o zi, o săptămână, o lună, un an).
  • Atunci când scrii cu pixul, stiloul sau creioanele colorate pe foile unei agende personalizate permiți creierului ca să înregistreze importanța obiectivelor respective. În schimb, acest lucru nu se întâmplă aproape deloc dacă e vorba de o aplicație electronică unde totul este efemer și ceea ce există acum peste o clipă poate să dispară definitiv (ori să fie furat de un infractor informatic!).
  • O agendă  clasică personalizată este un soi de jurnal-martor care ține evidența a ceea ce am avut de făcut în trecut și am realizat sau nu, ce avem de făcut acum și în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

Există agende pentru diferite utilizări: job, dar și pentru însemnări personale.

Mulți cu siguranță că au auzit de “Șlefuitorul de diamante”… Dacă tu nu faci parte dintre ei, caută cartea și o să ai o mare surpriză dacă vei aplica sistemul de acolo. Interesant este că pentru asta vei avea nevoie de un carnet. Adică…. de o agendă personalizată!!!

Oprește-te o clipă din goana nebună către nicăieri și deschide o astfel de agendă (au unele speciale pe site-ul absolutoffice.ro!). Ar putea să fie cea mai bună decizie pe care ai luat-o în ultima vreme pentru a-ți transforma în bine viața! 

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa