Ai nevoie de ghidaje liniare? Le poți comanda acum online!

de WTA.ro

Tipurile de ghidaje liniare de rulare cu bile sau role reprezintă elemente structurale de realizare a unor mișcări. Mai precis sunt elemente mobile din structura mașinilor unelte, roboților industriali și, în general, a instalațiilor industriale.

În prezent există o varietate de elemente componente și subansamble pentru realizarea sistemelor de ghidare a mișcării prin rulare, precum și mulți producători renumiți de asemenea elemente și sisteme.

Avantajele ghidajelor liniare de rulare

Ghidajele sunt elemente fixe ale mecanismelor cu mișcare de translație care susțin și ghidează piesele în mișcari de acest tip.

După felul deplasării pieselor de ghidaj se deosebesc două categorii: ghidajele cu alunecare și ghidajele cu rostogolire.

Ghidajele cu alunecare se folosesc pe scară largă în construcțiile de mașini, mașini unelte, mașini de forță și presare la capetele de cruce, glisiere, motoarele cu piston etc.

Mașinile obișnuite folosesc de regulă câte două ghidaje duble care sunt suficiente pentru ghidarea și preluarea forțelor de lucru.

Caracteristicile ghidajelor liniare

1. Precizie ridicată

Datorită faptului că ghidajele liniare au o rezistență la frecare redusă, este necesară doar o forță de acționare mică, pentru a deplasa sarcinile. Efectul de creștere a temperaturii este redus, datorită faptului că rezistența la frecare este mică. Astfel, precizia ghidajelor se menține mai mult timp decât în cazul sistemelor de alunecare tradiționale.

2. Rigiditate mare

Designul ghidajelor și al săniilor liniare permite funcționarea lor în toate cele patru direcții. Pentru aceasta trebuie asigurată o rigiditate suficientă pentru a suporta sarcinile din toate cele patru direcții, și ele trebuie să aibă, de asemenea, o capacitate de auto-aliniere, pentru a elimina erorile ce apar la montaj. De asemenea, se poate aplica și o pretensionare suficientă pentru a crește rigiditatea, în vederea utilizării produsului în orice fel de instalații.

Cele mai citite articole

3. Întreținere ușoară

Comparativ cu sistemele tradiționale de alunecare, unde este necesar un proces de raclare, ghidajele liniare sunt precise chiar și în cazul în care suprafețele de montaj sunt prelucrate prin frezare sau rectificare. Mai mult, interschimbabilitatea ghidajelor liniare oferă un avantaj pentru instalările și întreținerile viitoare.

4. Viteze mari

Sania, ghidajul și bila se întâlnesc în sistemul ghidajului liniar prin puncte de contact. Datorită caracteristicii de rezistență redusă la frecare a ghidajelor liniare, forța de acționare

necesară pentru a deplasa sarcinile este mult mai mică decât cea de la alte sisteme, astfel consumul de energie este mai redus. Mai mult, efectul de creștere a temperaturii este

mic, chiar și în timpul funcționării cu viteze mari.

De unde se pot comanda ghidaje liniare online?

Automatic Invest SRL este o firmă unde lucrează o echipă de profesioniști cu experiență de peste 18 ani în domeniu.  Sediul companiei se află în Iași, pe Calea Chișinăului la numărul 22. 

Cei interesați, pot găsi  pe site-ul automatic.ro componente pneumatice, elemente mecanice, echipamente electrice de calitate. Peste 7.000 de produse se află în catalogul firmei.

Acestea se pot comanda online 24 de ore 7 zile din 7, stocul de produse fiind foarte diversificat și comercializat la prețuri convenabile. 

Livrarea se face a doua zi pentru produsele aflate în stoc. O echipă de asistență clienți extrem de profesionistă poate să răspundă prompt la orice întrebare privitoare la produsele comercializate pentru mărfurile vândute. Se acordă și o garanție reală de 24 de luni pentru produse.

Unitățile liniare sunt utilizate în aproape orice domeniu ce presupune automatizarea sistemelor de producție și ingineria construcțiilor de mașini. Ele sunt folosite atât pentru simple ajustări, care pot fi rareori necesare, cât și pentru sisteme multiaxe extrem de complexe, extrem de precise și de dinamice. Fiecare sarcină este diferită și fiecare acțiune necesită o soluție rentabilă din punct de vedere tehnic.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa