”Ajutoare de urgență” într-o comună din Prahova pentru cei cu venituri de până la 3800 pe lună pe membru de familie: ”Nu vă e, mă, rușine?”

de WTA.ro

”Ajutoare de urgență” într-o comună din Prahova pentru cei cu venituri de până la 3800 pe lună pe membru de familie: ”Nu vă e, mă, rușine?”

Localnicii din comuna prahoveană Filipeștii de Pădure care au venituri mai mici de 3800 de lei pe lună de membru de familie vor primi un pachet cu alimente, cadou de Paști, din partea primăriei. Cadoul are titlul de ajutor social de urgență.

Decizia a fost luată de consilierii locali la propunerea viceprimarului cu atribuții de primar, într-o ședință de îndată a Consiliului Local care a avut loc marți 14 aprilie.

S-au inspirat de le vecinii de la Florești

Atunci când au impus acest plafon de venit lunar de aproape o mie de dolari pe membru de familie, aleșii locali s-au inspirat după modelul altei primării de comună din Prahova, spune Daniela Nicolae, secretarul Pirmăriei Filipeștii de Pădure și unul dintre semnatarii documentului.

Întrebată dacă plafonul de 3800 de lei/lună/membru de familie nu i se pare mult prea mare, motiv pentru care de acest ajutor social ar putea beneficia toți localnicii comunei, Daniela Nicolae a precizat că ”așa s-a stabilit astăzi printr-o ședință de îndată”. Aceasta a ținut să precizeze că ”aceleași limite sunt și la Consiliul Local al Comunei Florești. De la ei a luat modelul și Filipeștiul”

Secretarul primăriei a precizat că au fost identificate aproximativ 2000 de familii din Filipeștii de Pădure care vor beneficia de cadoul de Paști, dat fiind acest plafon foarte ridicat. Daniela Nicolae a adăugat că în comună sunt înregistrate în total 3300 de gospodării.

Pentru pachetele cu alimente considerate ”ajutor de urgență în natură pentru persoanele aflate în dificultate” a fost alocată suma de 100.000 de lei de la bugetul local, potrivit secretarului primăriei.

Conform deciziei votată marți de consilierii locali, fiecare pensionar care se încadrează în limita impusă de autoritățile locale, adică să aibă un venit mai mic de 3800 de lei pe membru de familie, va primi un pachet cu alimente în valoare de 65 de lei/ familie. Cadoul va conține un pui, un litru de ulei, un kilogram de zaghăr, un kilogram de făină, un kilogram de orez, 450 de grame de cașcaval, un kilogram de carne, un cozonac, o sticlă cu suc de 2 litri. Pachetul de alimente va fi distribuit acestor familii ”cu titlu de ajutor de urgență în natură”.

Unul dintre localnicii din comună au considerat intenția conducerii administrației publice locale drept mită electorală din bani publici și și-a exprimat nemulțumirea pe Facebook.

”<<Baietii deștepți>> din Primarie se pregatesc de un nou dosar penal”

”Uitați ce le-a trăsnit ăstora din Primărie:
Se propune acordarea unui “pachet in valoare de 65 lei/familie” pt. persoanele cu handicap, aflate in autoizolare la domiciliu, beneficiarilor de venit minim garantat, persoanelor cu handicap, pensionarilor cu pensii mai mici de 3800 lei/ membru de familie si persoanelor majore care nu realizeza venit sau realizeaza un venit pana la 3800 lei/luna/membru de familie, …”.
Credeam ca au gresit si au scris un zero în plus. M-am interesat si nu…, nu-i nicio greseala!!!
Deci “edilii” vor sa dea pui, zahar, ulei etc. la aproape toti locuitorii comunei (ca nu cred ca exista prea multe familii care sa nu se incadreze în plafonul de 3800 lei/membru de familie).
Sper ca totusi majoritatea familiilor din Filipestii de Padure au demnitate si vor refuza mizeria asta, care este o MITA ELECTORALA, din bani publici.
Daca sunt bani, sa fie ajutati exact cei care au nevoie de ajutor!

Cele mai citite articole

In materialele de sedinta se face trimitere la art. 41 si 44 din HGR nr. 50/2011:
ART. 41 Primarul poate acorda ajutoare de urgenţă familiilor sau persoanelor singure aflate în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite stabilite prin hotărâre a consiliului local.
ART. 44 Ajutoarele de urgenţă prevăzute la art. 41 se pot acorda în bani şi/sau în natură.

Cred ca cel care propune si semneaza proiectul de Hotarare, viceprimarul cu atributii de primar Nuta Gheorghe, n-a citit si art. 42 al HG 50/2011:
ART. 42 Dispoziţia primarului de acordare a ajutoarelor de urgenţă are la bază solicitarea scrisă a unui membru de familie sau a persoanei singure, precum şi ancheta socială efectuată de personalul serviciului public de asistenţă socială din subordinea consiliului local sau, după caz, al compartimentului de asistenţă socială din aparatul de specialitate al primarului comunei, oraşului, municipiului ori, după caz, al sectorului municipiului Bucureşti, prevăzută la art. 38, prin care se certifică situaţiile de necesitate sau, după caz, situaţiile deosebite în care se află familiile ori persoanele singure.

Cate “solicitari scrise” pentru pui, zahar și ulei s-au înregistrat la Primărie? Cate anchete sociale s-au efectuat, legat de aceste cereri?
Cu ce ați gândit când ați stabilit ca o familie formată din 3 persoane, cu un total al veniturilor de 11.399 lei/luna (3800 x 3 – 1 = 11400 -1) este într-o situatie dificilă și are nevoie de pachetul vostru de 65 lei?
Nu vă e, mă, rușine?

Eu deduc din textul art. 42 ca “baietii deștepti” din Primarie se pregatesc de un nou dosar penal”, scrie Daniel Grădinaru, profesor de matematică la școala din comună.

Uitați ce le-a trăsnit ăstora din Primărie:Se propune acordarea unui "pachet in valoare de 65 lei/familie" pt….

Posted by Daniel Grădinaru on Tuesday, April 14, 2020

 

 

Post-ul ”Ajutoare de urgență” într-o comună din Prahova pentru cei cu venituri de până la 3800 pe lună pe membru de familie: ”Nu vă e, mă, rușine?” apare prima dată în Ziarul INCOMOD.

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa