Al doilea caz de coronavirus în București: o femeie de 42 de ani, care a intrat în contact cu primul pacient din Capitală

de WTA.ro

Al doilea caz de coronavirus în București a fost confirmt la o femeie, care a intrat în contact cu bărbatul care s-a întors din Italia.

UPDATE 8 martie, ora 16.14: Autoritățile au anunțat al doilea caz de coronavirus în București. Este vorba de o femeie în vârstă de 42 de ani, care a intrat în contact cu bărbatul de 49 de ani, a cărui infecție a fost confirmată ieri.

Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE 7 martie 19.10: Gabriela Firea a dezvăluit ia în calcul suspendarea cursurilor după apariția primului caz de coronavirus în București.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Capitală. Bărbatul depistat pozitiv le-a spus medicilor că de la revenire în țară, a stat numai acasă, arată informațiile emise de Grupul de Comunicare Strategică.

Cele mai citite articole

În urma acestui caz, autoritățile române se gândesc să modifice ariile din Italia vizate de restricții la revenirea cetățenilor în țară. „Dacă se mai repetă un astfel de caz, ne gândim ca începând de mâine să extindem această zonă la toată Italia”, a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi 24.

Coronavirus București. Bărbatul s-a prezentat la Institutul Matei Balș

Coronavirus în București. Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.

Conform primelor
sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la
domiciliu, de la revenirea în țară.

Coronavirus în București. Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare, arată sursa citată.

Citește ultimele știri despre coronavirus in Romania

Cele mai citite articole

Te-ar putea interesa